|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beraat, ettiği, giyer, hakimler, hüküm, sanıkların, yerde |
![]() |
Sanıkların beraat ettiği yerde hakimler hüküm giyer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sanıkların beraat ettiği yerde hakimler hüküm giyerSANIKLARIN BERAAT ETTİĞİ YERDE HAKİMLER HÜKÜM GİYER Ben bir türlü anlamadım, anlayamadım… Biz hangi yasağı çiğnerken kim suçüstü yakaladı bizi ![]() Hangi mahkeme neyle yargıladı ? Hangi zindan hapsetti ümitlerimizi ![]() Şimdi kaç yaşındadır acaba acılarımız, Ve ne zaman azat edilecek hiç bir günahı olmayan masum rüyalarımız ? Zulamızda hırçın bakan bir “ yâr ” resmi bulunmuş, Cebimizde “ sevgi ” ye dair yasak şiirler doluymuş, Dostluğun ve sevdanın en eylemkâr militanıymışız, Yani şimdiki çağa göre sakıncalıymışız ![]() Oysa sevmek hiçbir canlı varlığa uzak değil, Hiç bir kanun maddesinde yasak değil ![]() Biz neyin bedelini ödüyoruz ? Dostlukların darbesini, hırçın bakan yarin gitmesini ![]() ![]() Ve hayatın zehir edilmesini gerektiren şey neydi ? Neydi bizi bu dünya' ya küstüren neydi ![]() Şimdi üretilen hangi saçma kelime açıklayabilir cevapsız kalan bu soruları, Hangi gelişmiş teknoloji hangi ilaçla dindirir ciğerime saplanan sancıları ? Bizi neden bu kadar çok yorma gereği duydu hayat ? Oysa biz… Hani en çok sevdiklerinin vurdukları, biz… Karşılıksız kalan iyi niyetlerin mağdurları ![]() Hep savunmasızken yapıldı umutlarımıza suikastlar ![]() Hep zamansız ve sebepsiz gitti ömrümüzden gidenler ![]() Bize bütün sonlarda ağlamak kaldı ![]() Oysa masumiyetimiz bizi yargılayan bütün hayat mahkemelerince biliniyordu, Ama bir türlü söylenemiyordu ![]() Çünkü … çünkü ![]() ![]() Sanıkların beraat ettiği yerde, Hâkimler hüküm giyer ![]() ![]() ![]() ATAKAN KORKMAZ |
![]() |
![]() |
|