![]() |
Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınız Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hiç Hayallerinizden Sıfır Aldınız Mı?Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışta koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğluna kadar uzanır ![]() ![]() Babasının işi nedeniyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı ![]() ![]() ![]() Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı ![]() ![]() ![]() Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi ![]() ![]() Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık ödev, tam kalbinin sesiydi ![]() ![]() ![]() Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir '0' ve 'Dersten sonra beni gör' uyarısı vardı ![]() 'Neden '0' aldım? ' diye merakla sordu hocasına, çocuk ![]() ![]() 'Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir hayal' dedi, hocası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gözden geçiririm ![]() Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuk bir hafta kadar düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına ![]() ![]() 'Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin' dedi ![]() ![]() 'Ben de hayallerimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ********** O orta 2 öğrencisi, bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor ![]() Yıllar önce yazdığı ödev şöminenin üzerinde çerçevelenmiş olarak asılı ![]() Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı öğretmen, geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya getirdi ![]() Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine: 'Bak' dedi, 'Sana şimdi söyleyebilirim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|