06-23-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Durursan Yorulursun! / Erdem Özbay
Hayat içerisinde hep bir dinamizm barındırır Hayat hep hareket içerisinde ve insanında hareket içerisinde olmasını istiyor Karşısına çıkan olayları, problemleri halledip hemen diğerlerine geçmesi gerekiyor insanın Hayat içerisinde hayatın dinamizmine ayak uyduramazsak o zaman gerçek problemler başlıyor Aslında problemlerimizin hiç de sorun olmadığını bizlere gösteren büyük problemler Durmamak gerekiyor bu yüzden Yoruldum dememek gerekiyor bu hayatta İnsan hayatta; yoruldum, bir dakika, dediği an işte o zaman her şey gözüne batmaya başlıyor O zaman bir sonraki sürece geçmekte zorluk çekiyor O zaman gerçekten yoruluyor
Devamlı bir eylem içerisinde olmamız gerekiyor Yarım bırakıp vazgeçmemek gerekiyor hiçbir şeyi İnsanın terinin soğumaması gerekiyor Ter soğuyunca tekrar devam etmek zor oluyor
Çalışırsın, uğraşırsın her şey bir şekilde iyi-kötü gider Ama yoruldum dediğinde; işte o zaman her şey kötü gitmeye başlar Bir adım bile gidememiş olduğunu görürsün Gerçekten yorulmuş hissedersin kendini
Bu sebeplerden dolayı insanın hayatında durağanlık diye bir şey yoktur Yani bir insan dinlenirken bile, bir uğraş bir eylem içerisinde olmalıdır Bir kişi emekli olduğunda hiçbir şey yapmayacağım dinleneceğim dediği zaman daha çok yorulur Hayatın hareketliliği içerisinde sen duruyorsan yorulursun
Emeklilik diye bir şey olmaması gerekiyor insanın hayatında Veya off zamanlarının olmaması gerekir O zamanlarda bile bir şeylerle uğraşılması gerekiyor Ancak böyle dinleniyor insan Hiçbir şey yapmayarak değil Tatil gününse, bir uğraşının olması gerekiyor Balık tutuyorsan boş gününde veya bahçende çalışıyorsan tatil günü, dinleniyorsun Zihnin dinleniyor Kişi tatil günü resim yapıyor, fotoğraf çekiyor, arabasını temizliyor veya bir şeyler yazıp karalıyor İşte insan ancak bu şekilde dinlenebiliyor Beynini bu şekilde boşaltabiliyor Ama boş durarak değil Saatlerce tv seyrederek değil, saatlerce yatarak değil Bir şeylerle uğraşarak, eylemde bulunarak
Hayatın acımasız olduğunu anlamaz insan her şey yolunda giderken Uğraşı varken Ama bir duraksamasın insan Verdiği her şeyi geri alır hayat ve bunun sonu gelmez
İnsan yoruldum dememeli bu yüzden
İnsan duraksamamalı hiçbir zaman Devam etmeli ta ki ölene kadar, hiç durmadan
Erdem Özbay
|
|
|