![]() |
Şafak mektupları ( mehmet Alagaş) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şafak mektupları ( mehmet Alagaş)ŞAFAK MEKTUPLARI (Mehmed Alagaş) Sevgili kardeşim büyük şehire geleli önümüzdeki ay tam üç yıl olacak ![]() ![]() ![]() Diyeceksin ki, neden? Nedeni malum! ![]() ![]() ![]() Ne kahırlı bir iş, şu büyük adam olmak? Bazen aynaya bakıyorum büyük adam namzetini görmek için ![]() ![]() Herhalde diyorum, herhalde başlangıçta adamlıktan çıkacağız, sonra büyük adam olacağız! ![]() Yalnızım kardeşim, bu koca şehirde yapayalnız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana ters geliyor her şeyleri ![]() Öyle bir yer ki burası, herşeyin bir fiyatı, bir bedeli var ![]() ![]() ![]() ![]() Kaç paralık adamsın sen? Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Karı koca ilişkileri, dost arkadaş ilişkileri, haklı haksız ilişkileri bunların hepsi, hepsi paraların gölgesinde ![]() Arkadaş satılıyor para karşılığı, kardeş satılıyor para karşılığı, namuslar satılıyor para karşılığı, Velhasıl burada ![]() ![]() Parayla alınıp, parayla satılıyor İnsanlığın bütün değerleri ![]() Nedir bu para? Nereden almaktadır bu gücü? Ve kimler, hangi maksadla kullanmaktadır? ![]() Bu soruların cevabını bilmemek bir dert, bilmek ise bin dert! ![]() ![]() Aklına şu soru gelebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Söz müslümanlığa geldi mi, hepsinden aynı ses, aynı seda, sanki ağız birliği yapmışlar ![]() Elhamdülillah müslümanız! ![]() Karısını satan müslüman, kızını satan müslüman, Allah'ın hükmü çıkarlarına dokunduğu için değiştirenler, gizleyenler, reddedenler ![]() ![]() Yazıklar olsun ![]() Bir homoseksüele sorsan, o da hıristiyanım demeyecek! ![]() Tekrar tekrar yazıklar olsun ![]() ![]() İşte büyük şehir kardeşim! Ve büyük şehrin, büyük(!) insanları! Bu kardeşin de işte böyle bir şehire geldi büyük adam olmak için ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim köydeki Ahmed ağa, arazilerini satıp buraya gelse, işte sana büyük adam! “Hoşgeldiniz Ahmed Bey ![]() “Nasılsınız Ahmed Bey” “Ne alırsınız Ahmed Bey” “Ne buyurdunuz Ahmed Bey” ![]() İtibar kişiliğe, şahsiyete, insanlığa değil, kürke! “Kürke” kelimemi yanlışlıkla “Kürde” anlama abi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana yaz canım kardeşim ![]() ![]() Sana “Canım kardeşim” derken düşünüyorum da, aramızda maddi bir ilişki yok ![]() ![]() Ne güzel bir şey bu, canım kardeşim, canım kardeşim benim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|