Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Aşk & Sevgi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alagaş, mehmet, mektupları, şafak

Şafak mektupları ( mehmet Alagaş)

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şafak mektupları ( mehmet Alagaş)

ŞAFAK MEKTUPLARI (Mehmed Alagaş)
Sevgili kardeşim büyük şehire geleli önümüzdeki ay tam üç yıl olacak Yaz tatillerinde çalışmam nedeniyle, memlekete geleme­dim Yaşlı anacığım buraya gelmeseydi, herhalde onunla da görüşemeyecektim
Diyeceksin ki, neden?
Nedeni malum! Büyük adam olmak için okuyorum Büyük adam olmak için çalışıyorum
Ne kahırlı bir iş, şu büyük adam olmak?
Bazen aynaya bakıyorum büyük adam namzetini görmek için Ne yazık ki çoğu zaman aynada adam dahi göremiyorum!
Herhalde diyorum, herhalde başlangıçta adamlıktan çıkacağız, sonra bü­yük adam olacağız!
Yalnızım kardeşim, bu koca şehirde yapayalnız Kala­balıklar arasında yapayalnız Yabancıyım bu insanlara, bu şehire, bu yaşantıya Ve bu yabancılık duygusunu kaybede­rek, onlardan birisi gibi olmaktan çok korkuyorum Fakat olmayacağım Büyük adam olmama pahasına da olsa, on­lar gibi olmayacağım
Bana ters geliyor her şeyleri
Öyle bir yer ki burası, herşeyin bir fiyatı, bir bedeli var Sevmek ve sevilmek dahi, kağıt paraların gölgesinde Ne kadar paran varsa, o kadar sevilirsin Tartışmalarda sık sık duyulan beylik cümleler,
Kaç paralık adamsın sen?
Sen benim kim olduğumu biliyor musun?
Karı koca ilişkileri, dost arkadaş ilişkileri, haklı haksız ilişkileri bunların hepsi, hepsi paraların gölgesinde
Arkadaş satılıyor para karşılığı, kardeş satılıyor para karşılığı, namuslar satılıyor para karşılığı,
Velhasıl burada burada İnsan ve insanlık satılıyor para karşılığı!
Parayla alınıp, parayla satılıyor İnsanlığın bütün de­ğerleri
Nedir bu para?
Nereden almaktadır bu gücü?
Ve kimler, hangi maksadla kullanmaktadır?
Bu soruların cevabını bilmemek bir dert, bilmek ise bin dert!
Aklına şu soru gelebilir, “Bu adamlar, bu insanlar Allah'ı bilmiyor mu? Allah'tan korkmuyor mu?” Allah'ı bildiklerini söylüyorlar Ne derece doğru bilmiyorum Ancak gördüğüm ve bildiğim şu ki, Allah'tan korkmuyorlar Me­mur amirinden, işçi patronundan, esnaf zabıtadan korku­yor, korkuyor fakat, Allah'tan korkmuyorlar!
Söz müslümanlığa geldi mi, hepsinden aynı ses, aynı seda, sanki ağız birliği yapmışlar
Elhamdülillah müslümanız!
Karısını satan müslüman, kızını satan müslüman, Allah'ın hükmü çıkarlarına dokunduğu için değiştirenler, giz­leyenler, reddedenler, evet onlar da, onlar da müslü­man!
Yazıklar olsun
Bir homoseksüele sorsan, o da hıristiyanım demeye­cek!
Tekrar tekrar yazıklar olsun
İşte büyük şehir kardeşim! Ve büyük şehrin, büyük(!) insanları!
Bu kardeşin de işte böyle bir şehire geldi büyük adam olmak için Çünkü büyüklüğün ve adamlığın ne ol­duğunu bilmeyen anacığı, onun büyük adam olmasını isti­yordu “Oğlum okusun, okusun da, büyük adam olsun!” diyordu Halbuki büyük adam olmak için okumaya hiç gerek yok burada!
Bizim köydeki Ahmed ağa, arazilerini satıp buraya gelse, işte sana büyük adam!
“Hoşgeldiniz Ahmed Bey
“Nasılsınız Ahmed Bey”
“Ne alırsınız Ahmed Bey”
“Ne buyurdunuz Ahmed Bey”
İtibar kişiliğe, şahsiyete, insanlığa değil, kürke!
“Kürke” kelimemi yanlışlıkla “Kürde” anlama abi Ne Türke, ne Kürde, kürke, kürke abi Hani şu hayvan postlarına
Bana yaz canım kardeşim Şehrin bataklığında boğul­mama mücadelesi veren bu kardeşine yaz
Sana “Canım kardeşim” derken düşünüyorum da, aramızda maddi bir ilişki yok Ve biz paranın gölgesinde olmadan da birbirimize “Canım kardeşim” diyebiliyoruz
Ne güzel bir şey bu, canım kardeşim, canım kardeşim benim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com