![]() |
Ozanlarımız - Aşık Mızarlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - Aşık MızarlıAşık Mızarlı İyi fikir eyle canım gardaşım, Mevlayı anmayan kul neye yarar? Doğruyu söylemez doğruyu bilmez ![]() Hep böyle konuşan dil neye yarar? Mehmet Yılmaz hiç gönüle deyilmez, Dikkat eyle kör şeytana uyulmaz ![]() Allah için hiç secdeye eyilmez, Öyle dimdik duran bel neye yarar? 1933 yılında Gaziantep'in eski adı Mızar, şimdiki adı Uluyatır kasabasında dünyaya geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mehmet Yılmaz, başta Konya'da yapılan Türkiye Aşıklar Bayramına İstanbul'da yapılan Kültür sanat Vakfı'nca düzenlenen Aşıklar Şöleni'ne katıldı ![]() Mehmet Yılmaz, Türkiye Aşıklar Bayramlarına katıldığı her yıl ''Besteli Doğmaca Türkü'' dalında altın madalya kazanmıştır ![]() Aşıklık Geleneği Ve Günümüz Halk Şairleri Feyzi Halıcı Atatürk Kültür Dil Ve Tarih Yüksek Kurumu Ankara 1992 Eserlerinden bazıları: NEYE YARAR? İyi fikir eyle canım gardaşım, Mevlayı anmayan kul neye yarar? Doğruyu söylemez doğruyu bilmez ![]() Hep böyle konuşan dil neye yarar? Onbir aydır hasretini çekerler, Siyeç diye bir bahçeye dikerler ![]() Görüyorsun hep naylondan yaparlar, Kokusu olmayan gül neye yarar? Hiç hesap ettin mi zararı, karı, Çiçek çiçek gezer bal toplar arı ![]() Şekerden yaparlar şimdiki balı, Şekerden yapılan bal neye yarar? Kimini meth eder, kimini över, Allahtan korkmayıp imana söver ![]() Komşudan utanmaz anasın döver, Böyle büyütülen döl Deye yarar? Mehmet Yılmaz hiç gönüle deyilmez, Dikkat eyle kör şeytana uyulmaz ![]() Allah için hiç secdeye eyilmez, Öyle dimdik duran bel neye yarar? BEYTULLAH'TA Beytullah'ta aşkla seni, Andıkça andık Allah'ım ![]() Senin aşkın kalbimizde, Yandıkça yandık Allah'ım ![]() Bizde o dervişler gibi, Gözde akan yaşlar gibi ![]() Beytullah'a kuşlar gibi, Kondukça konduk Allah'ım ![]() Orada var güzel kuyu, O kuyuda zemzem suyu ![]() Ondan içti emmi dayı, Kandıkça kandık Allah'ım ![]() Mızarlı der, kalbim yara, Kimi beyaz, kimi kara ![]() Hacılar düştük yollara, Döndükçe döndük Allah'ım ![]() Hacıya hocaya cahilsin deyip, Çat bakalım sonu nere varacak? Sabahleyin erken okunur ezan? Yat bakalım sonu nere varacak? Dikkat et sevdiğim eyleme hata, Eli boş gider mi insan ahrete ![]() Bir ölçek su döker, bir ölçek süte, Kat bakalım sonu nere varacak? Hiç aklım ermedi benim bu işe, Kimse dur demiyor böyle gidişe ![]() Alıp dörde beşe, satar kırkbeşe, Sat bakalım sonu nere varacak? İstersen Mecnun de, istersen deli, Doğruyu söyleyenin bükülür beli ![]() Bir kavak dalında karga misali, Öt bakalım sonu nere varacak? Şaşırırsın Mehmet Yılmaz ne desin? Allah vicdansıza merhamet versin ![]() Dört kişinin omuzunda gidersin, Git bakalım sonu nere varacak? ŞU GÖNLÜME ATEŞ YAKTIM Şu gönlüme ateş yaktım, Tüter Allah Allah diye ![]() Yanına bülbül kondurdum, Öter Allah Allah diye ![]() Ne çekilmez çile çektim, Gözlerimden yaşlar döktüm ![]() Şu gönlüme bahçe ektim, Biter Allah Allah diye ![]() Dost bağına nazar kıldım, Hem okuyup yazar kıldım ![]() Şu gönlüme pazar kıldım, Satar Allah Allah diye ![]() Benim gönlüm o nazarda, Yılmaz ne gezer Mızar'da ![]() Mümin olanlar mezarda, Yatar Allah Allah diye ![]() |
![]() |
![]() |
|