![]() |
Ozanlarımız - MEHMET ALİ KARABABA |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - MEHMET ALİ KARABABAMEHMET ALİ KARABABA Yürü yalan dünya sana da kalmaz Ben murat almadım alanlar alsın Yuva yıkanların yuvası olmaz Bir yavruya muhtaç ettin sen beni Ben ölürsem bana hoca gelmesin Aptes alıp boşa namaz kılmasın Karababa isem kefen sormasın At dağlara kuşlar yesin sen beni 1934 yılında Şahin köyünde doğmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerlik sonrası önce İstanbul'a gitmiş, orada Sanayi Mahallesinde ikamet etmiş; saz kursu açmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saza ve şiire yönelmesinde babası Battal Karababa'nın büyük oranda etkisi olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kaynakça : Av ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() Çamşık Ozanları Çamşık Hüseyin Abdal Derneği Yayınları |
![]() |
![]() |
![]() |
Ozanlarımız - MEHMET ALİ KARABABA |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ozanlarımız - MEHMET ALİ KARABABAMEHMET ALİ KARABABA Yürü yalan dünya sana da kalmaz Ben murat almadım alanlar alsın Yuva yıkanların yuvası olmaz Bir yavruya muhtaç ettin sen beni Ben ölürsem bana hoca gelmesin Aptes alıp boşa namaz kılmasın Karababa isem kefen sormasın At dağlara kuşlar yesin sen beni 1934 yılında Şahin köyünde doğmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerlik sonrası önce İstanbul'a gitmiş, orada Sanayi Mahallesinde ikamet etmiş; saz kursu açmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saza ve şiire yönelmesinde babası Battal Karababa'nın büyük oranda etkisi olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Kaynakça : Av ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yrd ![]() ![]() ![]() Çamşık Ozanları Çamşık Hüseyin Abdal Derneği Yayınları Eserlerinden bazıları: YÜRÜ YALAN DÜNYA Yürü yalan dünya sana da kalmaz Ben murat almadım alanlar alsın Yuva yıkanların yuvası olmaz Bir yavruya muhtaç ettin sen beni Padişah değilim sarayım olsun Baykuş öten bağım hep sana kalsın Ağlayanın ahı gülenin olsun Ağlattın da güldürmedin sen beni Yalın ayak başı açık dolaştım Açlığınan pençeleşip savaştım Nalladın atını peşime koştun Kamçıladın kırbaş ile sen beni Ağa olup sömürmedim milleti Tefeciler getirmiştir illeti Gebertmedin böyle zalim çok iti Bir zehire muhtaç ettin sen beni Ben ölürsem bana hoca gelmesin Aptes alıp boşa namaz kılmasın Karababa isem kefen sormasın At dağlara kuşlar yesin sen beni MUSTAFA KEMAL Sen bir güneş gibi doğdun yurduma Sensin atam sensin Mustafa Kemal Emir verdin Akdeniz'de orduma Sensin atam sensin Mustafa Kemal Bu yurt emanettir Ata'mdan bize Ezdi düşmanları getirdi dize Ege'de hepsini döktü denize Sensin atam sensin Mustafa Kemal Özgürlüğü laikliği yarattın Kurdun cumhuriyeti yoktan var ettin Düşmanları kovdun yurdumdan attın Sensin atam sensin Mustafa Kemal Karababa benim namusum vatan Bir karış toprağa şehittir yatan Cepheden cepheye koşardı her can Sensin atam sensin Mustafa Kemal NE GÜZELDİR ANADOLU'M Gezdim dünyayı dolaştım Ne güzeldir Anadolu'm Yüce yüce dağlar aştım Ne güzeldir Anadolu'm Yaylasında kuzu meler Çoban kavalını çalar Zümrüt gibi düz ovalar Ne güzeldir Anadolu'm Soğuk sular çağlar gider Bahçesinde bülbül öter Turnaları katar katar Ne güzeldir Anadolu'm Karababa dön yurduna Dönüp de bakma ardına Doyum olmaz hiç merdine Ne güzeldir Anadolu'm GÜLSÜM'ÜM "Bana bayram yap" diyorlar can ile Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm İçim dolu gözüm dolu kan ile Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm Sen gittin gideli gülmedi yüzüm Yaşlandım kimseye geçmiyor sözüm Ne baharım belli ne de bir yazım Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm Yavrum ben ölüyom annen de hasta Evimiz barkımız kederde yasta Gülsüm'ü yaktılar kanlı Sivas'ta Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm Bozuldu düzenim tadım kalmadı İçin için yandım kimsi bilmedi Bekledim yolları Gülsüm gelmedi Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm Karababa baykuş kondu dalıma Hasret kaldım Gülsüm'üme gülüme Duman çöktü şu Sivas'ta yoluma Sensiz bayram haram olsun Gülsüm'üm GERİ DÖNÜP KÖYE GELİN Gurbet elde geçim olmaz Geri dönüp köye gelin Aklı olan daha kalmaz Geri dönüp köye gelin Ekmek çıktı yüz liraya Ev bulunmaz hiç kiraya Toplanın hep bir araya Geri dönüp köye gelin Kuyrukta beklersin çayı Parası yok kabadayı Demedim mi bura iyi Geri dönüp köye gelin Hanım bekler boş fileyi Kocası yapar hileyi Umudun derdi çileyi Geri dönüp köye gelin Karababa işte böyle Akılsız köylüye söyle Yücelerden bir el eyle Geri dönüp köye gelin GELEN VARSA GİDİYORUM Muhammet Ali yoluna Gelen varsa gidiyorum Kelepçe vurdum koluma Gelen varsa gidiyorum Erler evliyalar burda Özümü çekmişim darda Bir dolu içmişim pirde Gelen varsa gidiyorum Bu meydan er meydanı Uğruna koymuşum canı Bekliyorlar seni beni Gelen varsa gidiyorum Karababa Hakk'ın kulu Şah'a doğru gider yolu Pir Hacı Bektaş Veli Gelen varsa gidiyorum |
![]() |
![]() |
|