Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cingi, hakkinda, kimdir

Cingi - Cingi kimdir - Cingi hakkinda

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cingi - Cingi kimdir - Cingi hakkinda

Cingi

11 yaşında gitar çalıp şarkı söylemeye başlayan Selçuk Sami Cingi, ilk, orta ve lise eğitimini Ted Ankara Koleji’nde tamamladıktan sonra , Odtü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü’nü bitirdi Bu yıllarda sanatçı, gitarist ve solist olarak Absent Without Leave adlı topluluk ile Ankara’daki klüplerde sahneye çıkmaya başladı Bu topluluk ile İzmir, Çeşme, Kuşadası, Antalya gibi şehirlerde de adından söz ettirirken, Prof Muammer Sun’un öğrencisi olarak okuduğu, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Kompozisyon Bölümü’nü de bitirdi Ardından Prof Rengim Gökmen ile Orkestra Şefliği masterı yaptı Bu esnada Radyo Hacettepe’de rock müzik programları yapımcılığı üstlendi

2004’te Florida- ABD’ye ikinci masterını yapmaya giden Cingi, burada prodüksiyon, film müziği, reklam müziği konularında eğitim aldı Bu eğitimini tamamen burslu olarak sürdüren sanatçı, Güney Florida’da da Blue Martini, O’hara’s gibi önemli klüp zincirlerinde pop gitaristliği yaparken, canlı müzikte bölgede aranan bir gitarist konumuna geldi Selçuk Sami Cingi, 2007 Kasım- 2008 Mart arasındaki sürede, Miami, NY ve Boca Raton şehirlerinde kendi albümünü kaydetti Bu albümdeki parçaların tümünün, söz, müzik ve prodüksiyonu Selçuk Sami Cingi’ye aittir Albümü “Kendi Kendine” DMC etiketiyle müzik piyasasına çıkmış bulunmaktadır

Geçtiğimiz bir yıl içerisinde, 3 uzun metrajlı filmde müzikleri yer almış, 6 reklam jingleı bestelemiş, 3 adet reklam jingleı seslendirmiş ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Popüler Müzik Tarihi dersleri vermeye başlamıştır

Amerika’dan döndüğünden beri Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde pazartesi geceleri “Cingi” grubu ile sahne almaktadır

CİNGİ:
Selçuk Sami Cingi : guitar + voc
Tarkan Mumkule : guitar
Levent Candaş : bass
Nedim Ruacan : drums + back voc

alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com