|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bakın, düşünmeyenler, evlenmek, evlenmemek, evlenmeyi, mutlaka, yada |
![]() |
Evlenmeyi Düşünmeyenler Mutlaka Bakın, Evlenmek Yada Evlenmemek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlenmeyi Düşünmeyenler Mutlaka Bakın, Evlenmek Yada Evlenmemek>> Evlenmeyi düşünMEyenler << çok güzel bir hikaye Yolun başındayken gülünü seçmek… Vaktiyle, görkemli bir malikanede yaşayan, yaşlı, çok zengin bir adam varmış ![]() Malikane, göz alıcı güzellikte güllerin yetiştiği bir bahçenin içinde yer alıyormuş ![]() Bu yaşlı zenginin evine, her hafta belli bir gün, orta yaşlı, tatlı dilli bir bohçacı kadın gelir ve yepyeni birbirinden güzel, pahalı kumaşlarını önce adama sonra çalışanlarına sunarmış ![]() ![]() ![]() Bir gün yine Malikane'ye gelmiş kadın yeni kumaşlarıyla, bekleme salonuna almışlar onu ![]() ![]() ![]() Yaşlı, zengin ev sahibi biraz gecikince sıkılmış kadın ve duvarlarda asılı fotoğrafları incelemeye koyulmuş ![]() Adam gelince "Beyim" demiş, "gençlik fotoğraflarınıza bakarken düşündüm de, çok ama çok yakışıklıymışsın ![]() ![]() Adam gülümsemiş ve "madem garibine gitti, anlatayım" demiş ![]() ama en güzel gülünü getir,"demiş ![]() Kadın şaşırarak "peki" demiş ve çıkmış bahçeye ![]() ![]() "Şu güzel, bu güzel, yok yok belki ileride daha güzeli vardır" diye ![]() ![]() ![]() Fakat bir bakmış ki bahçe kapısına gelmiş ve duvar dibinde gölgede kalmış bir kaç çelimsiz gülden başka gül yok?! Ne yapsın dönerken seçemeyeceği için ve o güller de güzel olmadığı için eli boş dönmüş ![]() Adam "Hani en güzel gül?" diye sorunca anlatmış durumu ![]() ![]() ![]() Yaşlı zengin demiş ki: "Anladın mı şimdi benim tüm hayatım boyunca niye evlenemediğimi? Doyumsuz olmasaydın eğer daha güzeli, daha iyisi, bunun rengi, bunun dikeni diye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|