![]() |
Türkiyede Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyede Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey !1 Bir Büyük Hayalin Olsun 2 Her Yıl Yedi Ağaç Dik 3 Dede Topraklarını Ziyaret Et 4 Gönlünü Sarhoş Et, Yıldızların Altında 5 Yedi Altın Öğüde Uy 6 Osmanlı’nın Yedi Harikasını Gör 7 Anadoludaki İlk İnsanların İzlerini Dülük’te Sür 8 Çoruh’un Zorlu Çavlanlarını Aş 9 En Yaşlı Anadolulu’ya Sarıl 10 Sandalla Balığa Çık 11 Anneni Asitane’ye Götür 12 Gökyüzünü Tanı 13 Hükümetler İçin Performans Kriterleri Belirle 14 Git, Gör, Tesbit Et 15 Bir Yurt Köşesinin Kâşifi Ol 16 Yedi Tepeli Şehrin Yedi Tepesine Çık 17 İskele Meyhanelerinde Rakı Balık Yap 18 Gökova’da Köpek Balığını Gör 19 Aşk Vadisinde Onunla Ata Bin 20 Tramola Atmayı Öğren 21 Gökkuşağını Tortum Şelalesinde İzle 22 Dut Silkele 23 Her Şeyin Başına Sağlığı Koy 24 Nuh Tufanı’nın İzlerini Anadolu’da Sür 25 Son Telli Turnaların Danslarını İzle 26 Anadolu’nun En Eski Camisini Gör 27 Kaçkarlar’ın Zirvesinden Heliksi İle İn 28 Açık Hava’da Sezen’i Dinle 29 Pontus Alpleri’nde Yayladan Yaylaya Gez 30 Babanı Meyhaneye Götür 31 Bir Yemek Menüsünün Süper Aşcısı Ol 32 Bölge Milletvekiline Mektup Yaz 33 Çocuklarını Trenle Avrupa’ya Yolla 34 Kızılçukur Vadisinde Günbatımını İzle 35 İzafiyet Teorisini Öğren 36 Göktaşı Sağanağını Kelebekler Vadisinde İzle 37 Bağbozumunda Bozcaada’ya Git 38 Bir Çiftlikte Hayatı Paylaş 39 Dünyanın İlk Gökharitasının İzini Sür 40 Gereksiz Taramalardan Kaçın 41 Bir Kara Akbaba’yı Uçuşta Gör 42 Bir Hafta Sonunu Koca Sinan’a Ayır 43 2000 Metreden Kumsala Atla 44 Kentsel Doku Neymiş, Midyat’ta Öğren 45 Dünyanın En Güzel Hamamında Sefa Yap 46 Yeraltında Bir Çaydan Geç 47 Mezapotamya’nın Kültür Şuralarına Katıl 48 Mehmet Teyfik’e Vefa Borcunu Öde 49 Kama Sutra’dan İstifade Et 50 Komşularına Merhaba De 51 Meke Gölü’nde Güneşi Batır 52 Hıdrellez’de Tahtakuşlar’a Git 53 Dünyanın En Eski Tapınağını Gör 54 Diplamasiden Başka Silah Tanıma 55 Dünyanın İlk Yedi Kilisesini Gör 56 Şeb-i Arus Törenlerine Katıl 57 Ölü Deniz’e Tepeden Bak 58 Kapadokya Semalarını Balonla Turla 59 Boğazkere’yi Öküzgözü’nden Ayırt Et 60 Devlet Hesabına Muhbirlik Yap 61 Çoculkarına “Koruma” Eğitimi Aldır 62 Dünyanın En Eski Aşk Şiirini Gör 63 Aileni Depreme Hazırla 64 Dağbaşında Akanyıldızları Gözle 65 En Güzel Filmleri İzle 66 Troya Hazineleri’nin Peşine Düş 67 Risk Almayı Öğren 68 Aladağlar’a Urkeklik İçin Tırman 69 Balyan Ailesinin Yapıtlarını Gör 70 Kanoyla Kekova’yı Dolaş 71 Boğazda Dilenci Sefası Yap 72 Küre Dağları’nda Trekking’e Çık 73 Geleneksel Lezzetleri Yaşat 74 Gönüllü Ol 75 Türkiye’nin Çatısına Çık 76 Onu Helikopterle Gökyüzünde Gezdir 77 Birinin Kahramanı Ol 78 Mars’ı Dünya Gözüyle Gör 79 Gazi Koşusu’na Git 80 Fantazilerinde Sınır Tanı 81 İstanbul’un Gizli Yer altı Dehlizlerini Keşfet 82 Haliç’e Edirnekapı-Ayvansaray Üzerinden İn 83 Kayıp Karadeniz Demiryolunun İzlerini Sür 84 Yunuslarla Yüz 85 Vefa Bozacısı’nda Mola Ver 86 Faizdışı Fazlayı Öğren, Öğret 87 Yeraltındaki Pamukkale’yi Gör 88 Er Meydanında Kırkpınar’ı İzle 89 En Güzel Kitapları Oku 90 Toroslarda At Safariye Çık 91 Gökova’da Tekne Sefası Yap 92 Likya Yolunu Turla 93 Mevsim Balıklarını Tanı 94 Şambrel Yarışmasına Katıl 95 İsa’nın Şifresini Ayasofya’da Çöz 96 Osmanlı’nın Sayfiyesini Aynalıkavak’ta Gör 97 Four Seans’da Brunch Keyfi Yap 98 Kaş’ta Dimitri Batığına Dal 99 Yetmişinde Bir Zeytinağacı Dik 100 Çocuklarına Bir Bavul Bırak 101 Kendi Listeni Hazırla -’Bundan 20 yıl sonra yapmadığın şeyler seni yaptıklarına nazaran daha çok üzecek ![]() ![]() ![]() Rüzgarları yakala ![]() ![]() ![]() ![]() -’Yaşama şakaya gelmez, Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın, Bir sincap gibi mesela, Yani yaşamın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, Yani,bütün işin gücün yaşamak olacak’’ -“Sil baştan yaşama sansım olsaydı eğer Korkmazdım daha çok riske girmekten, Daha çok yolculuğa çıkar, Gündoğumlarını kaçırmazdım asla; Hele dağlara tırmanmanın keyfini ![]() Hiç bilmediğim yerlere giderdim gidebildiğimce ![]() Doyasıya dondurma yer, boş verirdim kuru nimetlere ![]() -’Kopar goncaları henüz vakit varken bu gün Anlamazsın zaman nasıl kanatlanır , uçar gider O gonca sana gülücükleri saçarken bu gün Gelince yarın, sararır solar, boynunu büker -Hatta Anadolu’nun en eski camisinin (Diyarbakır Ulu Camii) girişinde neden aslan ve boğa kabartması olduğunu da, o zaman anlayabilirsiniz Birazda Şiir Ekliyim Dedim Yeniden Başlamaya Şansınız Olmayabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|