![]() |
...Yağmuru Ağlatan Güzel... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ...Yağmuru Ağlatan Güzel...Yağmuru Ağlatan Güzel Yıllar şakrak demlerini demliyor göz yaşlarından ![]() Hüznün çayını süzüyor yüreğim ![]() Biraz seni içiyorum ben ‘den ![]() Yaşamak için bakmanın niteliğine metelik olmuştum ![]() Metal özlemler büyüttüm seyri hayatından ![]() Kalay oldum ruhun kaynama noktalarında ![]() Seni yaşamanın nimetleri perde perde oynanıyor yalnızlığımda ![]() Rahmet senin damlalarınla yamalandı yarama ![]() Kendimi bulamadım sensiz her günde ![]() Kalakalışın hilkatinde halimden helaline benler akar ![]() Islanır hatalarım ![]() Hayalarımın ritmine zeyil olurken susmak neye kadim ![]() -Hicran atlasında gözlerin ne renk , hangi rengin manasında beni tümler ![]() - Sofistik bir tıynetin ziyneti sen mi, kaderin mi bilemedim ![]() Ummanlarında yıkanan balık mı,bensizlik mi çözemedim ![]() Uyumak istedim ya da rüyalarını görmek içindi içlenişim ![]() Kalbimin son sahibesiydin ![]() Zerre zerre oğullandı sevgin ![]() - Bal yaptın arılarınla içimde vals ederek ![]() Tadın arttı içe içe içlenmiş içimde ![]() - Tadın var içimde ![]() ![]() Aşk kimliğinde bende tanınan sendin ![]() Beni senden tanır tabiat ![]() Bu senli emanetin tevdiinde kendimi yamaladığım sevilerin can deniziyim ![]() Yüzmelisin, bilmelsin ve de sevmelisin yaralım ![]() - Senli merhaleydi merhemsiz Meryem’siz geçen günlerim ![]() -Mücerret bir değişllenmenin asi ırmağıydın ![]() İnatlarını emzirdin kırkayaklara ![]() Kırk ayağında kırk bahane olan bir halin vardı ![]() - Sığınakların vardı gizlerinde ![]() Senden sen’e geçen acizliğin tam küresiydin ![]() Farkındalığın vuslattın turfalarına tanımsız geliyordu ![]() Sen değildin benden giden ![]() O giden sen hala ben’di ![]() - Aşk olmasaydı, damlaların akmazdı nadaslarıma ![]() Aşk olmasaydı gitmezdin ![]() Aşktı giden, aşktı gurur yapan, aşktı kanatan, kabuk bağlatan ![]() - Aşktı yağmuru ağlatan, damla damla gözünden akandı işte aşk… ![]() Islanmışlık, uslanmışlık neyi anlatırdı, uzak kalışın nefesi - Med- cezirlerini neden hep çizip usardı yalnızlığımdan ![]() Kamil değimliydik bu sevdaya ![]() Ya da hazır bir tuzağın nefsi emaresinde yılanların yalan iğnesi ben miydim ![]() -Sensiz gecelere tensel akışlara o yüzden mi battı iğnem ![]() -Nem kaldı ki bu şehr-i nedimesinde ![]() Ar takviminden bir bir yazılmaktı geri dönüşler ![]() -Durulanmış kitapların ortasında okunmaktı beklemek ![]() Bir meraka yanmak, bir meraktan ırak olmak için beklemek ![]() Eklemek seni aşk hüviyetinin miniminilerinde ![]() Berraklaştırmak günahları ah ettiğimiz her dem için ![]() -Orda kalmayı yaşamak,ordan gitmeyi yaşamak, ordan gelmeyi yaşamak, yaşamak ile yaşamak arasında aşamalar aşmaktı işte ![]() -Geç kalma ben’i sen’den yıkadı melekler ![]() Ben aslında dün doğmuş bir bebektim seni severken ![]() Şimdi işte işte güzel periler kirletti yüreğimi ![]() Geç kalma bu kirli mecnun’u gözyaşı denizinde yıkamalasın ![]() Aşk bunun için akar,aşk bunun için sular yakar ![]() Hayrettin Taylan |
![]() |
![]() |
|