![]() |
Bugün dertliyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bugün dertliyim![]() Her vurulduğumda Yeşertmek için düşlerimizi Gözyaşı biriktirdim avuçlarımda Dertler kapımızı çaldığında yine oyundu ya hayat Biz hep figüran kaldık ![]() ![]() ![]() ![]() Bize iyilik yazılmadığında Gözyaşı biriktirdim Saklıyorum hala avuçlarımda Bu kez de seni benden alırsa Tanrım Bir mazi hatrına Bırakacağım bulutlara bırakıcam ki yağmur olup aksın acılar ![]() ![]() ![]() Şehrin izbe mazgallarına Bugün dertlerim Mayıs sıkıntısında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben üşümeyeyim diye yıldızlar örterdin ya her gece üzerime ![]() ![]() ![]() Ruhumu sende bırakıp kendimi terkettiğim bir gün ![]() ![]() Tanrım duvarlar örttü üzerine, Rüzgarları bekledim ![]() ![]() ![]() Düşlerdeki evimizin penceresinde, Belki kokunu getirirler ![]() Yalan tebessümlere sakladığım sensizlik biter diye ![]() ![]() ![]() Sen dostlarla ol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben uzağına koyup kendimi, Rüzgarları beklerim penceremde Gelmeyeceğini bile bile Gelse de, deva olmaz kokunu getiren rüzgarlar Gözlerimdeki yaşı silmeye ![]() Belki kurduğumuz hayaller biter diye Düşlerde bir sen biriktirdim yüreğime Kederler sevdamızı hiçe sayıp hüzne döndüğünde Çok seviyorduk ya anlamadı kimse Bizimki kadar yakışmamıştı hiç bir hüzün kimsenin yüzüne Teslim olmuştuk o gün yazgı diye tanrının verdiğine Ben isyan edip yıldız toplarken nurlar yağsın diye üzerine Feda etmez sandı kader bu canı sürgün düşlere Düşler ve sen tanrıdan gelsede ![]() ![]() Tanrım ! ![]() ![]() ![]() Son güldüğü andan başka ne bıraktın yarınlarıma, Ne sessiz dualarım Ne geceme katık ettiğim son gülüşe harman rüyalarım Hiçbiri ona çıkmadı ![]() Sen payıma kifayetsiz acılar ayırdın ![]() Gün bugün Tanrım ![]() ![]() ![]() Ne olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözyaşlarım karışırken her gece beyhude yakarışlara Bu defa son ![]() ![]() ![]() Gördüğüm en güzel rüyadan,ne olur uyandırma Sonu ölüm olsada Ne olur Tanrım, Bizi bir daha ayırma ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Senin için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günahlar koydum üst üste Ben sana alışmışken Kalbine mapus sevdam bir gün olsun Değmezse eğer gözlerine Ömrümden seneler geçer Gözlerinden akan sedefler kavuşmadan tenine Bil ki mendiller deva olmaz gözlerime Bil ki sonbahar göçebesi yağmurlar rehin almış sevdamı Yine senin mevsiminde Gidenlere inat ![]() ![]() ![]() Adına ıslattığım geceden kalma bir gözyaşı lekesi hala yüzümde ![]() Ertelenmiş sevinçler müjdeledin Belki bugün olur dediğimiz yarınlara Her mutsuz olduğunda, Penceresinde nafile yazlar bekleyen Gelmediğinde vefasız sonbaharlara inat ağlayan ![]() ![]() ![]() Bir adam bıraktın Suçluluk duyma! Üzerine yağmadı ,sevdiğimin gözyaşları ![]() ![]() ![]() ![]() Yağsaydı üzerine silinirdi belki Yokluğunda sitemle duvarlarına yazdıklarım, Alay edercesine yaktın yine bu gece ışıkları Bir büyük sevda,dar geldiya sokaklarına Ya bizi bırak Ya da boğma karanlığa İnat etme! O yoksa yetmez binlerce ışığın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu şehri aydınlatmaya Çok şey istemedim O ışıklardan birinin altında Onunla aynı yastığa başkoymaktan başka Bu senin sokalarında bir ev olsa da ![]() ![]() ![]() ![]() Ey istanbul! Yine duymazlıktan gelme ![]() ![]() Yetmez gücüm, o yoksa Aydınlık sabahlara çıkmaya ![]() ![]() ![]() ![]() Yazgın sebebimden bir acıysa ![]() ![]() ![]() Korkarım bakmaya ruhuna eş koyan ellere ![]() ![]() ![]() Sen düşerken sevda yoluma ![]() ![]() ![]() Bugün sensiz ![]() ![]() ![]() ![]() Bil ki aşkın uğruna ![]() ![]() ![]() Bil ki faydasız bir teselli akşamında ![]() ![]() ![]() Olmadığın bir şehirde mevsimlere böldüm adını ![]() ![]() ![]() Mevsimler Geçti Ama Ilık Bir Yaz Yağmuruydu Gözlerin Hala Evimin Her Köşesinde Sonra Kışlar Geldi, Senden Kalma Eski Bir Şarkıyı her dinlediğimde üşüyen kalbini hissetim, Adına niyet ![]() ![]() ![]() Şimdi dostlar güneş bir daha gelmez diyor, Şimdi dostlar bir daha sevmez diyor, Gel yeniden saralım yaralı sevgimizi Dostlara inat bir sevda gecesinde ![]() ![]() Sevda sancısı iken buğulu gözlerin, Git diyorsun ![]() Bana doğduğun günden bir çare iken sana nefesim Gitmem! Biliyorum yalan sözlerin ![]() Eğer bir gün değerse gözlerin gönlüne yaban ellerin, Ben gitmişim ne fayda Dökülür gözlerinden kalp ağrısı özlemi Sevmiyorum! desen ne fayda Yeminli olsa da yüreğin hatıralar var yazgımızda ![]() ![]() Akşamı bekleyip karanlığa gizliyorum her gece gözyaşımı ![]() Senle güneşi beklerken martı sesleriyle göğe yükselirdi ya eski sevda çığlıkları ![]() Şimdi yanımda yoksun diye gün doğmadan gideceğim ![]() Görmesinler senin olmadığını ![]() Ben gün doğmadan sileceğim Sararmış gözyaşımla ıslak ![]() Senden kalma gururuma yenik bir azap sevdayı ![]() beni gittiğin günde bıraktın yok saydım saatleri değince gözlerin kurduğum hayallere vuslatsız mey sancıları basar bil ki bir geceden diğerine bil ki gözyaşım şarap geceme sen dönmeyeceksin ya gittiğin günden bugüne,susmaz yüreğim yokluğun sevda ikindisinde ![]() ![]() ![]() ![]() Dilek tuttum yıldızlardan, Benim olacağın güne ![]() Her ayrılığa çaldığımda gözlerini özleyip Hayalini yaşarım ![]() Hüzün renginde masmavi bir gökyüzüne ![]() Kimseler uzanamasın, dokunurlar diye sevgimize Ben beyaz bulutlardan bir dünya yaptım yükseklerde ikimize Ay şahit, Hayalini yazdım göğe Terk edip gittiğin günün gecesinde ![]() ![]() Gönül koydu Yeditepe sevdamıza ![]() ![]() İnanmamıştım gittiğine,seni aradım beni beklediğin o soğuk pencere kenarında ![]() ![]() Düşlerimizi göğe yazdığımız o deniz fenerinin altında ![]() ![]() ![]() Ne zamanki seni gördüm benim olmadığın beyazlarda,o zaman anladım ![]() ![]() Sevdamız yaşanmamış bir kasımda Sevdan benim olmadığın bir pembe masalda ![]() ![]() ![]() Affet,gözlerin gözlerimde bir damla olsa da,senle süslenmiş hayallerim ,affet! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki söz verdik ama ![]() ![]() ![]() Affet! Aşkımız inat zamanlarda! ![]() Seni gördüm dün gece ![]() ![]() ![]() Karanlıktı her taraf,sonra bi ışık düştü karanlığa Ama tutamadım elini ![]() ![]() Ya gidersin,yüzüne söyleyemem Ben bebeğimizin ismini doğmadan koyalım,sende duy istedim! Ben sana geldim ![]() ![]() ![]() Ermeden vuslat gidersen yokluğun büyür, Bu terk edilmişlik koyar gönlüme Sevdama gölgesin ya, Dayanamam gidişine Ayrılığın hüznün dokunuşu ya, Hesabını soramayacağım acılarla sevmişken seni, Beklerim yeni doğan güneşi ![]() ![]() ![]() Beklerim ölüme beş kalsa da seni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|