![]() |
GüL Pemße |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() GüL PemßeAh gül pembe, Dolu dizgin bir kısrak geçti ![]() Sen gelmeden hemen önce ![]() Güneş batmaya hazırken Ufuk turuncuya keserken Ah bir görecektin ![]() Nasıl hızlı say ki bir rüzgar say ki fırtına ![]() Palandökenleri aşmış gelmiş ![]() Koyaklardan geçmiş gelmiş ![]() Ah nasıl güzel, nasıl güzel ![]() Yelesi tunç, ayakları gümüş mü desem ![]() Şimdi geçti senin önünden ![]() Dört nala doğuya doğru ![]() Doludizgin doğuya doğru ![]() Tozuttu toprağı giderken ![]() Bir derdi vardı gül pembem ![]() Baldıran çiğniyordu ağzında ![]() Ağıt ağıt yutkunuyordu ![]() İki damla yaş süzülüyordu gözlerinden ![]() Ağıt ağıt ağlıyordu ![]() Bozkır düşüyordu gözlerine ![]() Ah o gözleri / kara elmas mı desem ![]() Ne de güzel bakıyordu ![]() Gördüm gül pembem ![]() Göz bebeklerinde enez bir ışık titriyordu ![]() Umut mu desem, direnç mi bilmem ![]() Öptüm yelesinden uğurladım ![]() Dört nala doğuya doğru / dolu dizgin doğuya doğru ![]() ''Var git,'' Dedim,'' Selam söyle ![]() Fırat'a selam söyle ![]() Firuze giyinsin nehir ![]() Küllerinden doğacaktır bir şehir ![]() Yeni güneşler doğuracak ufuklar ![]() Mavi mavi gülecek bulutlar ![]() Engerekleri boğacak saklandıkları çukurlar ![]() ''Var git,'' Dedim,'' Selam söyle ![]() Ağlamasın analar ![]() Halaya dursun oğlanlar ![]() Zılgıt çeksin kızlar ![]() Gelinlere selam söyle ![]() Perçem düşürsünler nar çiçeği yanaklara ![]() Al yüreğimi berdel ettim ![]() Götür intihar arifesi kadınlara ![]() Al, ellerimi kurban ettim ![]() Akan kanlara kurban ettim Al, gözlerimi kurban ettim ![]() Tüm acılara kurban ettim ![]() Var git eğlenme burda, muştu götür doğmamış çocuklara ![]() Ah nasıl sevindi / nasıl sevindi gül pembem ![]() Bedir asıp yelesine ![]() Poyraz gibi esti gitti ![]() Say ki zıpkın gül pembem / say ki bir kargı gibi ![]() Karanlığı tam ortasından yardı gitti |
![]() |
![]() |
|