![]() |
Bir Tutam Tuz... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Tutam Tuz...Dokunma kor yanğını sineme ayrılık ![]() Daha hazır değilim ben bu gitmelere ![]() Uzak dur benden,diyetini ödedim yıllarca ![]() Gebe değilim ızdıraplı varlığına ![]() Hadi uzaklaş ğüneşe hasret kıraç yamaçlarımdan ![]() Nidalarım arşı alaya yükselirken, Gözlerimden düşen inci taneleri gibi, Kay git artık,sende düş yakamdan ![]() İstemem bana bahşedeceğin, Peymanelerdeki abı hayatı, Bir yudumun bile zehre gark eder umutlarımı ![]() Gelme ecel, gelme ne olur!!! Hazır değilim seninle sonsuz yolculuğa çıkmaya Tam da gönül tarlamda ekinlerim, Başağa yüz tutmuşken, Senin peşine takılmamı bekleme benden ![]() Hasadı bekleyen umutlarım, Yaşanmamış arzularım var benim, Cevh,i leyl düşlerimde ![]() Hezâr okup şakıyacağım dildâr,ın, Kekik kokulu sinesinde ![]() Azığım ganidir gönül heybemde ![]() Elbet bir gün paylaşacağım Bulunca canıma değer veren cananı ![]() Bir tutam özlem,bir tutam sevgi, Bir tutam tuz çıkın ettim heybemin gözüne ![]() Elbet tuza ekmeğimi banıp, Sevdama katık edecek bir hercai çıkacak karşıma ![]() İşte ben,işte ben o gün yeniden doğacağım ![]() İşte o gün asi kardelenler misali, Toprağı yarıp güne kavuşacağım O an akreple yelkovan kıskansın bizi ![]() Ayaz vurğunu gecelerde mülteci olduğum yeter, Ne olur ecel uzak dur benden!! Taze fidelerde boy veren umutlarım var benim ![]() Buhurdan misali taştı gönlüm, Sönmez aşk meşalesini yakıp, DildÂr,ın koynunda vuslata ermektir emelim ![]() Arzuma emelime ulaşmadan senin ile kesişirse yollarım ![]() İşte o zaman ayyuka çıkar kadere sitemlerim ![]() Oysa ben kaç şafığı sancılı gecelerde, Senin yollarını bekledim,hesabını tutmadım ![]() Sahi aklıma gelmişken, Sen o zamanlar nerelerdeydin ecel?? Safiye Samyeli |
![]() |
![]() |
|