![]() |
Sevda Şiirleri (Rasim Köroğlu) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevda Şiirleri (Rasim Köroğlu)TECNİS Bir çift ben eylesin seni Yaradan, Ak gerdanda, al yanakta yüzde gel ![]() Ya sev, kurtar beni sen bu yaradan, Ya da kurban et, derimi yüz de gel ![]() Gözlerimden döke döke yaşımı, Fidan iken kuru ettin yaşımı, Dilerim uzatır Mevlâ’m yaşımı, Ömrüm varsa seksen, doksan, yüzde gel ![]() Rasim der ki cefa adın, kan adın, Yara oldun hep içimde kanadın, Nazlı yarim kırık ise kanadın, Gönlümün gölüne girip yüzde gel ![]() Rasim KÖROĞLU ARADIM Tükettim ayları, bitirdim günü, Yıllarda aradım nazlı yar seni, Kaybettim kendimi, şaşırdım yönü, Yollarda aradım nazlı yar seni ![]() Gözümün yaşını döktüm mendile, Almadı dereler aktı nafile, Dolaştım sahrayı, döküldüm Nil'e Çöllerde aradım nazlı yar seni ![]() Dışıma vurunca aşkın ataşı, Tutuştu dünyanın öteki başı, Isıttım toprağı, erittim taşı, Küllerde aradım nazlı yar seni ![]() Güllerin bülbüle buymuş mirası, Her yanımı sardı diken yarası, Alaca karanlık, seher sırası, Güllerde aradım nazlı yar seni ![]() Kandırdın Rasim'i cilve naz ile, Anlatılmaz derdim üç beş söz ile, Paylaştım hepsini sarı saz ile, Tellerde aradım nazlı yar seni ![]() Rasim KÖROĞLU YEDEKLİ KOŞMA Sarı saçı ince belin üstüne Döktükçe yakarsın içimi güzel Yavru ceylan gibi yolum üstüne Çıktıkça yakarsın içimi güzel Gerdan güzel saç güzel Gerdanını aç güzel Gündüz gören kör olur Gece vakti geç güzel Dururken karşımda ay gibi yüzle Anlatmak kolay mı şiirle, sözle Hilal kaş altından buğulu gözle Baktıkça yakarsın içimi güzel Cilve güzel naz güzel Endam güzel yüz güzel Kâinatın içinde Yâri gören göz güzel Neredir vatanın, neredir köyün Huri mi, melek mi, peri mi soyun Tatlı tatlı gülüp usulca boyun Büktükçe yakarsın içimi güzel Huri güzel sen güzel Bedeninde ten güzel Darılmasın melekler Yârim sensin en güzel Rasim’im bir garip ozana döndüm Dermansız dertleri yazana döndüm Deryayı kaynatır kazana döndüm Yaktıkça yakarsın içimi güzel Sensiz olmam zor güzel Dünya bana dar güzel Yıldızlar yas tutsun Ay altında vur güzel Rasim KÖROĞLU SAÇLARIN Bazı gider gönül denen dergâha Yol olur garibe, ere saçların Bazı şeytan olur sokar günaha Belki günde yüz bin kere saçların Düşürür havaya, suya cemreyi Ateşe çevirir her bir zerreyi Kavurur semayı, yakar kürreyi Dokunsa toprağa, yere saçların Omuzlardan iner bele dolanır, Gördükçe derdime dertler ulanır Coşkun çaylar gibi akar bulanır Gözümün yaşına dere saçların Aşkın od’u yakıp dağlamış derler Onun için kara bağlamış derler O da Rasim gibi ağlamış derler Değmesin sinende tere saçların ![]() Rasim KÖROĞLU AYAKLI KOŞMA Bu ne hal başımda elli yaşımda Bir güzel düşümde gezer eğlenir tozar eğlenir İçimde dışımda her an peşimde yaramı döşümde ezer eğlenir üzer eğlenir Oku destanımı gör isyanımı Kül etti han'ımı yaktı canımı Kesti dermanımı döktü kanımı Ölüm fermanımı yazar eğlenir çizer eğlenir Yara aldım oktan Rasim der çoktan Ölürüm firaktan yari meraktan Çıkar da konaktan geçer ıraktan Halimi uzaktan süzer eğlenir sezer eğlenir Rasim KÖROĞLU MUSAMMAT KOŞMA Sevdiğim ben sana hep yana yana Boynumu bir yana büktüm ağladım Ölüm var her cana düşmem isyana Derdimi Rahman'a döktüm ağladım Güven yok dünyaya benzer rüyaya Temelsiz binaya boş bir hülyaya El açıp Mevla'ya durdum duaya Sel olup deryaya aktım ağladım Rasim bir fukara düştü efkara Kapanmaz bu yara kim gelip sara Sis çöktü dağlara oldu kapkara Yattığın mezara baktım ağladım Rasim KÖROĞLU BEYİT ŞEKİLNDE VEZN-İ AHER Ey nazlı dilber / ay yüzlü dilber / gel gizli dilber / kimden kaçarsın Kimden kaçarsın / yüksek uçarsın / durmaz geçersin / ey nazlı dilber Korsun ateşsin / kalbimde eşsin / sen bir güneşsin / gökten bakarsın Gökten bakarsın / baksan yakarsın / akşam çıkarsın / ay yüzlü dilber Derdim var arsız / gezdim umarsız / ömrüm uzar kız / sevsen yürekten Sevsen yürekten / korkmam felekten / sessiz yolaktan / gel gizli dilber Gerçek seven yar / gönlünde efkar / bir tek Rasim var / kimden kaçarsın Kimde kaçarsın / gel gizli dilber / ay yüzlü dilber / ey nazlı dilber Rasim KÖROĞLU ZİNCİRLEME VEZN-İ AHER Haktan biçilmiş / aldan seçilmiş Aldan seçilmiş / bir bir açılmış Bir bir açılmış / yanakta güller Yanakta güller / gelsin güzeller Bir bir açılmış / yanakta güller Yanakta güller / gelsin güzeller Gelsin güzeller / kıvraksa beller Kıvraksa beller / sarsın bu eller Sarsam da azdır / hep cilve nazdır Hep cilve nazdır / kardan beyazdır Kardan beyazdır / gerdanda aklar Gerdanda aklar / benden mi saklar Kardan beyazdır / gerdanda aklar Gerdanda aklar / benden mi saklar Benden mi saklar / öpsün dudaklar Öpsün dudaklar / tatsın bu diller Gör hey Rasim gör / gel olma sen kör Gel olma sen kör / aşk öyle nankör Aşk öyle nankör / bak sen de kandın Bak sen de kandın / çok geç uyandın Aşk öyle nankör / bak sen de kandın Bak sen de kandın / çok geç uyandın Çok geç uyandın / yandıkça yandın Yandıkça yandın / savruldu küller Rasim KÖROĞLU Kalıbı: müstef'ilatün / müstef'ilatün |
![]() |
![]() |
|