|
|
Konu Araçları |
celaleddin, mevlana, rumi, seçmeler, şiirleri, şiirlerinden |
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmeler |
06-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmelerSarhoşlar göründü Şaraba tapanlar bir bir gelmeye başladılar Güzeller nazlı nazlı yollara düştü Salına salına gül bahçesinden gül yanaklılar geliyor Bir anda hem var olan hem yok olan bir anda değişen yenilenen şu dünyadan yoklar bir bir çekip gittiler Var olanlar geliyor Eteklerini altınla doldurmuşlar Som altın kesilmişler Darda olanlara verecekler Hastalar yorgunlar arıklar iyileşmişler kanlanmışlar canlanmışlar aşk yaylâsından geliyorlar İyi insanların şarkıları ta yukarlardan aşağılara güneşin ışıkları gibi iniyor İyi insanlar yağmur demiyor kar demiyor ortalık kış kıyamet kolları sıvamışlar taze taze meyveleri yetiştiriyorlar Ben sustum Sofra kuruldu Onlar bir gül bahçesinden yola çıktı bir gül bahçesine doğru |
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmeler |
06-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmelerSANA GELİYORUM (Mevlana) I Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yerleştirmektir Üyeler Görebilir ] II Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde Üyeler Görebilir ] III Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza Üyeler Görebilir ] IV Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim Üyeler Görebilir ] |
06-23-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmelerYALNIZ KADIN (Mevlana) Gün ışığından güzel kadın renklerin koynunda çiçeklenmiş duruyorsun terasta kızıl saçlarını sallıyor çapkın bakışların Hırsız gözleri yakalayan karanlık sana sessizce dokunuyor çitle çevirdiğin bahçende Adonis bu yıllardır beklediğin ışık yitik sandığın ülke ve ezberlediğin koku aryalarla parlayan ay çıplaklığına vuruyor leke Bir yudum daha al kadehinden alevlensin kanın papatyalar gibi bir aklaşsın bir sararsın yüzün sar bırak sar bırak avuçların ıslanarak kasıklarındaki yükü koparıp at gece yorulsun koşturmaktan uyku gözlerinden aksın Büyük Sahranın kumlarına baksın sevişmelerini saymak isteyen boşalıyor teninden Erosun sunduğu kadınlığın |
06-23-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmelerAğıt(Mevlana Celaleddin Rumi) Üyeler Görebilir ] Göz gamın ne olduğunu bilseydi gökyüzü bu ayrılığı çekseydi padişah bu acıyı duysaydı; göz gece demez gündüz demez ağlardı gökler yıldızlara güneşle ayla gece demez gündüz demez ağlardı padişah bakardı ününe tacına tahtına tolgasına kemerine gece demez gündüz demez ağlardı Üyeler Görebilir ] Gül bahçesi güzün geleceğini duysaydı uçan kuş avlanacağını bilseydi gerdek gecesi bu özlemi görseydi; gül bahçesi hem güle hem dala ağlardı uçan kuş uçmaktan vazgeçer ağlardı gerdek gecesi öpüşmeye sarılmaya ağlardı Üyeler Görebilir ] Zaloğlu bu zülmü görseydi ecel bu çığlığı duysaydı cellâdın yüreği olsaydı; Zaloğlu savaşa yiğitliğe ağlardı ecel bakardı kendine ağlardı cellât yüreği taş olsa ağlardı Üyeler Görebilir ] Kumru başına geleceği duysaydı tabut içine gireni bilseydi hayvanlarda bir parça akıl olsaydı; kumru selviden ayrılır ağlardı tabut omuzda giderken ağlardı öküzler beygirler kediler ağlardı Üyeler Görebilir ] Ölüm acılarını gördü tatlı can koyuldu işte böyle ağlamaya Olanlar oldu gitti dostum benim şu dünya bir altüst olsa aülasa yeri var öylesine topraklar altında kalmışım Üyeler Görebilir ] |
06-23-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mevlana Celaleddin Rumi şiirleri -Mevlana Celaleddin Rumi şiirlerinden secmelerVERDİM CANIMI GİTTİ (Mevlana tellal hiç durma bağır: Kaçan bir kul gördünüz mü ey insanlar de tertemiz kokan bir kul gördünüz mü ay parçası bir yüzü var baştanbaşa fitne Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] Savaş vakti tez gider de tellal barış vakti uysal olur de Nerde bir topluluk görürsen tellal hiç durma bağır: İnce boylu güler yüzlü tatlı sözlü tez canlı çevik bir kul gördünüz mü? Sırtında bir al kaftan taşıyor Üyeler Görebilir ] Kucağında bir rebap elinde bir yay var de tellal Çaldığı hep güzel hep sıcak havalar de Nerede bir topluluk görürsen tellal hiç durma bağır: Onun bağından bir meyva devşiren var mı ey insanlar de onun gül bahçesinden bir demet gül deren var mı? Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] İş ki çıksın bir habercik getirsin biri ondan bana tellal çıksın biri ondan bana bir şeyler desin iş ki söyle verdim canımı ona gitti telal verdim ona gitti Üyeler Görebilir ] Üyeler Görebilir ] SUNUM ALMİRA |
|