En iyi Mini Masa Üstü PC'ler.. |
06-23-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En iyi Mini Masa Üstü PC'ler..En İyi Mini Masaüstü PC’ler Yazan: Melih Bilgin | 24 Mayıs 2012 Perşembe Günümüzde dizüstü bilgisayar ve tabletler, masaüstülere göre daha fazla tercih ediliyor Ancak masaüstü modelleri de kendine geliştirmekten vazgeçmiş değil Bunun en güzel örneği oldukça küçük boyutlarıyla Nettop’lar Özellikle son dönemde işlemci teknolojisinde gelişmeler sayesinde Nettop’ların da kullanım alanları arttı Özellikle devlet kurumları ve şirketler, sağladığı yer avantajı sebebiyle bu ürünleri tercih ediyor Yüksek performansa ihtiyaç duymayan ev kullanıcıları ise Nettop’ları hem PC hem de sinema oynatıcı olarak kullanılıyor Zotac ZBOX Ekran kartı ürünleriyle tanıdığımız Zotac, Nettop modelleriyle de uzun süredir pazarda yer alıyor Firma, donanım olarak Intel Atom işlemci ve NVIDIA ION grafikler tercih ederken bazı modellerinde Blu-Ray optik sürücü bile sunuyor Ayrıca cihazın üzerinde Ethernet ve kablosuz internet modülü de mevcut ASUS Eee Box ASUS’un Nettop ürünleri “Eee Box” olarak adlandırılıyor Firma kullanıcılara çift çekirdekli Atom işlemci, 2GB RAM, 320GB HDD, USB 30 bağlantısı, DVD-RW optik sürücü gibi özelliklerin yanında şık bir tasarım sunuyor Acer Aspire Revo Netbook sektörünün en ateşli savunucularından biri olan Acer, Nettop ürünleriyle o denli ön plana çıkmyor Yine de Revo ürünleri kullanıcılara mini masaüstülerin tüm avantajlarını sağlıyor Intel Atom işlemci, 2GB RAM, 250GB HDD gibi özelliklerle rakipleri kadar performanslı olmasa da kaliteli bir seçenek Samsung Chromebox Samsung’un tek Nettop modeli olan Chromebox, rakiplerine göre farklı bir ürün Çünkü diğer ürünlerin aksine Windows 7 işletim sistemiyle değil Google Chrome işletim sistemiyle çalışıyor İnternet tabanlı bu işletim sistemi, ucuz donanımlarla bile hızlı çalışabiliyor Ancak henüz başarısını ispatladığını söyleyemeyiz Chromebox’ın özellikleri çift çekirdekli Intel Celeron işlemci, 4GB RAM, 16GB SSD’den oluşuyor Foxconn AT-5600 Foxconn’un son Nettop modelleri de rakiplerinden bir yönüyle ayrılıyor; Bu ürünün içinde fan bulunmuyor Pasif soğutma sistemine sahip olan ürün bu sayede fan sesi üretmiyor Donanım özelliklerine baktığımızda ise Intel Atom D2700 ya da AMD E450 APU işlemci, Wi-Fi, USB 30 gibi özellikler görüyoruz Firma şuan pazarda A3500 ve A3700 modellerini de kullanıcılara sunuyor Mac Mini Apple’ın Nettop modeli Mac Mini, hem Windows hem de Mac OS X işletim sistemiyle çalışıyor Özellikle Mac OS X ile çalıştırıldığında iyi bir performans sergileyen ürün, donanımıyla da rakiplerinden üstün; 23 GHz Intel Core i5 işlemci, 500GB HDD, 2GB RAM, USB 30’dan iki kat hızlı Thunderbolt portu, HDMI Mac Mini’nin tek zayıf yanı ise rakiplerine göre daha pahalı olması |
En iyi Mini Masa Üstü PC'ler.. |
06-23-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
En iyi Mini Masa Üstü PC'ler..Günümüzde dizüstü bilgisayar ve tabletler, masaüstülere göre daha fazla tercih ediliyor Ancak masaüstü modelleri de kendine geliştirmekten vazgeçmiş değil Bunun en güzel örneği oldukça küçük boyutlarıyla Nettop’lar Özellikle son dönemde işlemci teknolojisinde gelişmeler sayesinde Nettop’ların da kullanım alanları arttı Özellikle devlet kurumları ve şirketler, sağladığı yer avantajı sebebiyle bu ürünleri tercih ediyor Yüksek performansa ihtiyaç duymayan ev kullanıcıları ise Nettop’ları hem PC hem de sinema oynatıcı olarak kullanılıyor Piyasada birçok farklı özelliğe sahip Nettop modeli bulunuyor Bu yazımızda öne çıkan Nettop modellerini sizler için derliyoruz Zotac ZBOX Ekran kartı ürünleriyle tanıdığımız Zotac, Nettop modelleriyle de uzun süredir pazarda yer alıyor Firma, donanım olarak Intel Atom işlemci ve NVIDIA ION grafikler tercih ederken bazı modellerinde Blu-Ray optik sürücü bile sunuyor Ayrıca cihazın üzerinde Ethernet ve kablosuz internet modülü de mevcut ASUS Eee Box ASUS’un Nettop ürünleri “Eee Box” olarak adlandırılıyor Firma kullanıcılara çift çekirdekli Atom işlemci, 2GB RAM, 320GB HDD, USB 30 bağlantısı, DVD-RW optik sürücü gibi özelliklerin yanında şık bir tasarım sunuyor Acer Aspire Revo Netbook sektörünün en ateşli savunucularından biri olan Acer, Nettop ürünleriyle o denli ön plana çıkmyor Yine de Revo ürünleri kullanıcılara mini masaüstülerin tüm avantajlarını sağlıyor Intel Atom işlemci, 2GB RAM, 250GB HDD gibi özelliklerle rakipleri kadar performanslı olmasa da kaliteli bir seçenek Samsung Chromebox Samsung’un tek Nettop modeli olan Chromebox, rakiplerine göre farklı bir ürün Çünkü diğer ürünlerin aksine Windows 7 işletim sistemiyle değil Google Chrome işletim sistemiyle çalışıyor İnternet tabanlı bu işletim sistemi, ucuz donanımlarla bile hızlı çalışabiliyor Ancak henüz başarısını ispatladığını söyleyemeyiz Chromebox’ın özellikleri çift çekirdekli Intel Celeron işlemci, 4GB RAM, 16GB SSD’den oluşuyor Foxconn AT-5600 Foxconn’un son Nettop modelleri de rakiplerinden bir yönüyle ayrılıyor; Bu ürünün içinde fan bulunmuyor Pasif soğutma sistemine sahip olan ürün bu sayede fan sesi üretmiyor Donanım özelliklerine baktığımızda ise Intel Atom D2700 ya da AMD E450 APU işlemci, Wi-Fi, USB 30 gibi özellikler görüyoruz Mac Mini Apple’ın Nettop modeli Mac Mini, hem Windows hem de Mac OS X işletim sistemiyle çalışıyor Özellikle Mac OS X ile çalıştırıldığında iyi bir performans sergileyen ürün, donanımıyla da rakiplerinden üstün; 23 GHz Intel Core i5 işlemci, 500GB HDD, 2GB RAM, USB 30’dan iki kat hızlı Thunderbolt portu, HDMI Mac Mini’nin tek zayıf yanı ise rakiplerine göre daha pahalı olması Mynet |
|