Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyoğrafisi, hakkında, hayatı, kerem, kimdir, yılmazer

Kerem Yılmazer Kimdir, Kerem Yılmazer Biyoğrafisi, Kerem Yılmazer Hayatı, Hakkında

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kerem Yılmazer Kimdir, Kerem Yılmazer Biyoğrafisi, Kerem Yılmazer Hayatı, Hakkında

Kerem Yılmazer, 1945 yılında Denizli�de dünyaya geldi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi�ni bitiren Yılmazer, 1988�de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları�nda konuk sanatçı olarak çalışmaya başladı ve 1990�da kadrolu oldu

Özel tiyatrolarda da çalışan Yılmazer, �Eşkıya Aşkı�, �Kirli Yüzlü Melek�, �Gökçeçiçek� (Kozluca Hüseyin), �Ben Doğarken Ölmüşüm� ve �Gelin�in de aralarında bulunduğu 12 filmde rol aldı

Televizyon seyircilerinin de yakından tanıdığı sanatçı, �Dikiz Aynası�, �Pembe Panjurlu Ev�, �Yalnızlığın Öteki Adı�, �Karar Sizin�, �Çekirdek Ailesi� gibi dizilerde oynadı

Yılmazer, 1960�lı ve 1970�li yıllarda şarkıcılık yaptı, birçok müzikalde rol aldı

Yurtdışında sahne sanatları üzerine eğitim alan Yılmazer, Şehir Tiyatroları�nda da �Kuşlar Müzikali�, �Genç Osman�, �Hürrem Sultan�, �Kuyruklu Yıldız Altında�, �Tensing� adlı oyunlarda rol aldı

Kerem Yılmazer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları�nda bu sezon �Bizans Düştü� adlı oyunda �kadı�, �Hakimiyet-i Milliye Aşevi� adlı oyunda da �Halide Edip Adıvar�ın kocası Adnan Adıvar� rolündeydi

Son olarak �II Uluslararası Beyoğlu Buluşması� etkinlikleri kapsamında Kerem Yılmazer, Nazım Hikmet ile Yunan şair Yannis Ritsos�un şiirlerini yorumlamıştı Akbank Kültür Sanat Merkezi�ndeki şiir dinletisine Esin Afşar ve Yunan sanatçılar da şarkılarıyla eşlik etmişlerdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Kerem Yılmazer, 20 Kasım 2003 günü Levent�te yaşanan terör olayında (bombalı saldırıda) hayatını kaybetti

Yılmazer, kendisi gibi bir tiyatro sanatçısı olan Göksel Kortay ile evliydi

Kerem Yılmazer�in rol aldığı filmler:
Eşkiya Aşkı - 1969
Kirli Yüzlü Melek - 1969
Yaralı Kurt - 1972
Gökçeçiçek - 1972
Ben Doğarken Ölmüşüm - 1973
Gelin - 1973
Güngörmüşler - 1976
O Kadın - 1982
Yoksul - 1986
Kızlar Sınıfı Tatilde - 1986
Yarın Artık Bugündür (TV) - 1987
Üç Kişilik Dünya (TV) - 1993

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com