|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biyoğrafisi, hakkında, hayatı, kerem, kimdir, yılmazer |
![]() |
Kerem Yılmazer Kimdir, Kerem Yılmazer Biyoğrafisi, Kerem Yılmazer Hayatı, Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kerem Yılmazer Kimdir, Kerem Yılmazer Biyoğrafisi, Kerem Yılmazer Hayatı, HakkındaKerem Yılmazer Kimdir, Kerem Yılmazer Biyoğrafisi, Kerem Yılmazer Hayatı, Hakkında Kerem Yılmazer, 1945 yılında Denizli�de dünyaya geldi ![]() ![]() Özel tiyatrolarda da çalışan Yılmazer, �Eşkıya Aşkı�, �Kirli Yüzlü Melek�, �Gökçeçiçek� (Kozluca Hüseyin), �Ben Doğarken Ölmüşüm� ve �Gelin�in de aralarında bulunduğu 12 filmde rol aldı ![]() Televizyon seyircilerinin de yakından tanıdığı sanatçı, �Dikiz Aynası�, �Pembe Panjurlu Ev�, �Yalnızlığın Öteki Adı�, �Karar Sizin�, �Çekirdek Ailesi� gibi dizilerde oynadı ![]() Yılmazer, 1960�lı ve 1970�li yıllarda şarkıcılık yaptı, birçok müzikalde rol aldı ![]() Yurtdışında sahne sanatları üzerine eğitim alan Yılmazer, Şehir Tiyatroları�nda da �Kuşlar Müzikali�, �Genç Osman�, �Hürrem Sultan�, �Kuyruklu Yıldız Altında�, �Tensing� adlı oyunlarda rol aldı ![]() Kerem Yılmazer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları�nda bu sezon �Bizans Düştü� adlı oyunda �kadı�, �Hakimiyet-i Milliye Aşevi� adlı oyunda da �Halide Edip Adıvar�ın kocası Adnan Adıvar� rolündeydi ![]() Son olarak �II ![]() ![]() ![]() İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Kerem Yılmazer, 20 Kasım 2003 günü Levent�te yaşanan terör olayında (bombalı saldırıda) hayatını kaybetti ![]() Yılmazer, kendisi gibi bir tiyatro sanatçısı olan Göksel Kortay ile evliydi ![]() Kerem Yılmazer�in rol aldığı filmler: Eşkiya Aşkı - 1969 Kirli Yüzlü Melek - 1969 Yaralı Kurt - 1972 Gökçeçiçek - 1972 Ben Doğarken Ölmüşüm - 1973 Gelin - 1973 Güngörmüşler - 1976 O Kadın - 1982 Yoksul - 1986 Kızlar Sınıfı Tatilde - 1986 Yarın Artık Bugündür (TV) - 1987 Üç Kişilik Dünya (TV) - 1993 |
![]() |
![]() |
|