Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arif, biyoğrafisi, dino, hakkında, hayatı, kimdir

Arif Dino Kimdir, Arif Dino Biyoğrafisi, Arif Dino Hayatı, Arif Dino Hakkında

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

1913 yilinda dogan Abidin Dino, Robert Kolej'deki ögrenimini yarida birakip, agabeyi Arif Dino'nun destegiyle resim, karikatür ve yazi alaninda kendini gelistirmeye basladi Ilk desen ve yazilari 1931 yilinda Artist dergisinde yayinlandi D grubunun kuruculari arasinda yer aldi Önce SSCB, sonra da Paris'te ressam ve dekoratör olarak film çekim çalismalarinda bulundu

Türkiye'ye dönüsünde çesitli dergilerde çizgi ve yazilariyla halktan yana, gerçekçi bir sanat görüsünü savundu Çizgi ve desenlerin ön plana çiktigi resimlerinde isçi ve köylü tiplerini özgün bir üslupla isledi Baslangiçta Picasso'nun etkisinde kalan sanatçi, daha sonralari yapitlarinda özgün ve yerel bir senteze ulasmistir

HAKKINDA YAZILANLAR

A'dan Z'ye Abidin Dino Derleme Yapi Kredi Yayinlari

Geçmis günlerden bahsetmek zor is zaten Insanoglu acayip bir nesne Yani ben hesapça kendimden bahsediyorum, ama hangi kendimden yani? Hesapça kendim denilen o sinirdan söz ederken sanki baska birini anlatiyormusum gibi bir duygu geliyor Yani kim? Kim o çocuk? Yani içimde kalmis birseyler Genç, delikanli Ve hep de bir zorlanma oldu Bir tek kisi olmaya razi degildim Belki resimlerime de yansidi bir ölçüde bu Hep ayni kisi olmama illeti Hani ikide bir baska döneme giriyorum ya Belki hep baska kisi olma gayreti var içimde

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-23-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Şair ve ressam 1893'de İstanbul'da doğdu, 30 Mart 1957'de İstanbul'da öldü Sanatçı bir ailenin fertlerinden biridir Abidin Dino'nun kardeşidir Ailesinde çok sayıda yazar, ressam, karikatürist ve gazeteci vardır Öğrenimini yurtdışında yaptı Boksör, aşçı, sinema oyuncusu, portre ressamı, grafiker, heykeltraş, sanat eleştirmeni gibi geniş bir yelpazede çalıştı

1929'da İstanbul'a geldi 1942'de Alman Faşizmine karşı çıktıkları için küçük kardeşi Abidin Dino ile birlikte ikamete memur olarak cezalandırıldı 1951'de döndüğü İstanbul'da 6 yıl sonra öldü Hiç evlenmedi

Fransızca yazdığı şiirleri Abidin Dino, Rasih Nuri İleri, Hür Yumer Türkçeye çevirdiler Tüm şiirleri, desenleri ve ardından yazılanlar Adam Yayınları tarafından bir kitapta toplandı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com