Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biyografi, cemal, çimen, hayatı, kimdir

Cemal Çimen Kimdir- Cemal Çimen Hayatı- Cemal Çimen Biyografi

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cemal Çimen Kimdir- Cemal Çimen Hayatı- Cemal Çimen Biyografi

Cemal Çimen

Diyarbakır’da 1978 yılında terzi bir baba ile ev hanımı bir annenin 5 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Cemal Çimen, ilk gitarını 15 yaşında babasından gizli harçlıklarını biriktirerek satın aldı Gitarı ilk eline aldığında çalmaktan bihaber olan Cemal Çimen, ders alma imkanı olmadığı için ilk tınıları televizyonda gitar çalanları izlerken çıkardı Kısa sürede tamamen kendi çabasıyla gitar çalmayı öğrenen Çimen, Diyarbakır henüz pop müziği dahi benimseyememişken üniversite gençliğinden de etkilenerek Metallica ve Pink Floyd gibi büyük rock gruplarını dinleyerek rock müzik ile tanıştı Diyarbakırlı bir esnaf çocuğu olarak yer yer ailesini bile karşısına alıp uzun saçları ve sırtında gitarıyla bir anlamda şehrin oturmuş kimliğine meydan okuyarak ilk rock konserini 2000 yılında depremzede çocuklar yararına Diyarbakır Meydanı’nda veren Cemal Çimen, ‘Benim için o konserin ilk konserim olmasının yanı sıra başka bir anlamı daha var Diyarbakır’ın siyasi kaosundan kaynaklı valilik ve emniyetin bu tür toplu organizasyonlara karşı uzak bir duruşu vardı Israrla konsere izin alma çabalarımız dönemin Emniyet Müdürü Gaffar Okan’ın da dikkatini çekmiş olmalı ki Bizi makamına davet etti Sıcak ve esprili bir sohbet sonrasında gülerek bize bu konserin iznini vereceğini ancak bir sorun yaşanırsa benim canımı yakacağını ifade etti Verdiği izin sayesinde biz bu konseri gerçekleştirdik ve ses getirerek amacımıza ulaştık’ dedi

Sonrasında birçok yerde konser veren Cemal Çimen, bu anlamdaki çalışmalarını daha da profesyonel bir noktaya getirmek için önce Ankara’ya sonrasında da İstanbul’a geldi Müziğini ticari bir beklenti olmaksızın yapmayı amaçlayan Cemal Çimen, İstanbul’da enstrüman satan bir mağaza açtı

Yapımcı şirketlerin bu anlamdaki projelere tamamen ticari yaklaşmalarından rahatsız olan Cemal Çimen, mağazadan elde ettiği geliri kendi kurduğu müzik şirketi Rock Market Prodüksiyon’a yatırdı ve ilk albümü ‘DUA’yı piyasaya çıkardı

alintidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com