![]() |
Çatlak Testi!! |
![]() |
![]() |
#1 |
tatia27
|
![]() Çatlak Testi!!>>> > Çin'de bir adam, her gün boynuna dayadigi kalin >>> > sopanin iki ucuna asili testilerle dereden su tasirmis >>> > evine ![]() ![]() >>> > varmis ![]() ![]() ![]() >>> > >>> > Digeri ise hiç kusursuz ve çatlaksizmis ve her >>> > seferinde bu kusursuz testi adamin doldurdugu suyun >>> > tümünü tasir, ulastirirmis eve ![]() ![]() >>> > boynunda tasidigi testilerden çatlak olani eve yari >>> > dolu olarak varirmis ![]() >>> > geçmis ![]() >>> > vardiginda sadece 1,5 testi su kalirmis ![]() ![]() ![]() >>> > >>> > Tabi ki kusursuz, çatlaksiz testi vazifesini mükemmel >>> > yaptigi için çok gururlaniyormus ![]() ![]() ![]() >>> > >>> > Fakat zavalli çatlagi olan kusurlu testi, çok >>> > utaniyormus ![]() >>>Doldurulan suyun sadece yarisini eve >>> > ulastirabildigi için de çok üzülüyormus ![]() ![]() >>> > >>> > iki yilin sonunda bir gün, görevini yapamadigini >>> > düsünen çatlak testi, irmak kenarinda adama söyle >>> > demis: "Kendimden utaniyorum ![]() >>> > nedeniyle, sular eve gidene kadar akip gidiyor ![]() ![]() >>> > >>> > Adam gülümseyerek dönmüs testiye; "Göremedin mi? yolun >>> > senin tarafinda olan kismi çiçeklerle dolu ![]() >>> > kusursuz testinin tarafinda hiç yok ![]() >>> > basindan beri senin kusurunu, çatlagini biliyordum ![]() ![]() >>> > Senin tarafina çiçek tohumlari ektim ![]() >>> > yolda ben su tasirken, sen onlari suladin ![]() ![]() >>> > o güzel çiçekleri toplayip, masami süslüyorum ![]() >>> > kusursuz olsaydin, o çatlagin olmasaydi, evime böyle >>> > güzellik ve zarafet veremeyecektim" diye cevap >>> > vermis ![]() ![]() >>> > >>> >>> > Hikayeden alacagimiz ders: >>> > >>> > Her birimizin kendine has kusurlari vardir ![]() >>> > birer çatlak testiyiz ![]() ![]() >>> > kusurlar ve çatlaklardir hayatlarimizi ilginç yapan, >>> > mükafatlandiran, renklendiren ![]() ![]() >>> > >>> > Etrafinizdaki her kisiyi, olduklari gibi kabullenin ![]() ![]() >>> > Dislarindaki kusurlari degil, içlerindeki güzellikleri >>> > görün ![]() ![]() ![]() >>> > >>> > >>>Yillar önce Dale Carnegie demisti ki: >>> >>>"Herkese portakal gelirken, niye bana eksi limon geldi?" diyeceginize, >>>limonunuzla limonata yaparak herkesten farkliligi yasayin ![]() ![]() ![]() ![]()
|