Bir Ayrılığın Anatomisi!... |
|
|
#1 |
|
suskun
|
Bir Ayrılığın Anatomisi!...insanların birbirini tanıması için en iyi zaman, ayrılmalarına en yakın zamandır" der dostoyevski ![]() ![]() veda acısı, kabuğunu soyar insanın; yaldızını kazıyıp çırılçıplak ortaya serer birlikteliğin örttüğü tüm kusurları, ayrılık sergiler bir ayrılık arifesinde helalleşilir ve o an hakiki tabiatlarıyla yüzleşilir "ölene kadar" diye söz verilmiştir, ama "ölüm yolunda" başka tercihler belirmiştir kararsız prensesin vicdanı azap çekerken 7 cücelerin somurtkanı "aklını başına al" diye fısıldar kulağına; haytası ise "kalbinin sesini dinle" diye çekiştirir eteğinden ![]() ![]() hep hayran bakan gözlere, hatalar takılmaya başlar "ama"yla biter alelade iltifat cümleleri: "sen iyi bir insansın, ama arkadaşların kötü", "seni seviyorum, ama bu ilişkide mutlu değilim", "ben başka türlü bir beraberlik düşlemiştim" vs ![]() vs![]() ![]() sonra gelsin uykusuz geceler ![]() ![]() bir türlü karar verememeler![]() ![]() ruhen gidip gelmeler![]() ![]() "hele biraz daha zaman geçsin" diye nikah ertelemeler![]() ![]() birlikteymiş gibi yaparken, sevecek başka yüzler, yüzecek başka denizler kollamalar ![]() ![]() "aslında bütün bunlar bizim iyiliğimiz için"e kendini inandırmalar ![]() ![]() sonrası hep aynı: bekleyenin "hani sonbaharda buluşacaktık hazan geldi geçti, sen gelmez oldun" sızlanmaları![]() ![]() bekletenin "geliyorum az kaldı" oyalamaları ![]() ![]() bittiğini bile bile işi uzatmalar; söyleyemedikçe hepten batağa saplanmalar ![]() ![]() terke makul bir gerekçe ararken hepten çarşafa dolanmalar![]() ![]() veda konuşmasında süslü iltifat cümlelerinin arasına, o cümleleri hiçleştiren mayınlar serpiştirmeler![]() ![]() üzgün görünmeler![]() ![]() bağış dilenmeler "![]() ![]() ama kaçınılmazdı" demeler![]() ![]() "sözünden caydın"yakınmalarını "sen de eski sen değilsin değişmişsin" diye göğüslemeler![]() ![]() asıl kendinin değiştiğini bilmezden gelmeler![]() ![]() ve son sahne: terk edenin o mahcup "gönlüm başkasında" itirafına karşılık terk edilenin kırık çalımı: "uğurlar olsun! ben yoluma devam ediyorum" ihanetler böyledir:ilki, bir yenisine gebedir; ikincisi daha az acı verir ondan sonra dur durak yoktur: güvenilmez aşık, sevdikçe kıran, gezdikçe ardında bir kırık kalpler mezarlığı bırakan biçare dervişe döner artık acılara hapsolmuştur: buluşmak istedikçe ayrılacak, birleşmeye çalıştıkça parçalanacak, sonunda terk ettiklerinin "ah"ı tutup terk edildiğinde mukadder yalnızlığına kapanacaktır
|
#5 |
|
suskun
|
puslu,angelesdream,Gözyaşı,Hepinize teşekkür ederim vaktinizi ayırıp okuduğunuz için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|