![]() |
Baba olmak / Baba olmak nedir / Baba olmak hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baba olmak / Baba olmak nedir / Baba olmak hakkında![]() Ahmet R ![]() ![]() ![]() ![]() Aylar boyunca, gece uyurken, eliniz eşinizin karnındadır ![]() ![]() ![]() Daha önce, düşükle sonuçlanan hamilelikler yaşandığı için, bir yandan da endişelisinizdir ![]() ![]() ![]() Randevu alırsınız, giderken, kabullenmişliğin verdiği rahatlıkla, espriler yapmaya eşinizi rahatlatmaya çalışırsınız ![]() ![]() Muayene masasına yatarken eşiniz, gözünüz ekrandadır, o mu daha heyecanlıdır siz mi bilinmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doktorun “evet, yaşıyor” derken gülümsemesi, sizin belli etmemeye çalıştığınız gözyaşlarınıza karışır ![]() Yine aylar boyu eliniz eşinizin karnında uyursunuz, birlikte yürüyüş yaparsınız ![]() Bir gün bir an gelir, hastahanenin yenidoğan odasında, camın önündeki yatakta yatan minicik bir beden görürsünüz ![]() Aklınızda kalan, onun gülümseyerek rahat bir uyku uyurken sizin sevinç gözyaşlarınızı yakınlarınıza göstermemek için sigara içmeye gidiyorum bahanenizdir ![]() Sabırsızlıkla, eşinize geçmiş olsun demeyi ve bebeği elinize alacağınız o ilk anı beklersiniz ![]() Bambaşka bir duygudur ![]() Doğumun sevinci yakınlarla paylaşılırken, eve gelinir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada bebeğe ad düşünülür, herkes meraktadır, ama siz inatla, perinizin size esin getirmesini beklersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, ilk banyosu, maması, giysisi, altının temizliği … oyunlar… derken bir de bakarsınız 8 yaşındadır ![]() 8 yaşında ama, yetişkin gibidir, yaşından büyük yük konmuştur omuzlarına çünkü, çünkü, yaşam sizi ve eşinizi ayrı noktalara savurmuş, ayrılmışsınızdır ![]() Olabildiğince sık görmeye, almaya, akla gelebilecek herşeyi ile ilgilenmeye çalışırsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hala kucağınıza, hatta ağırlaşmasına rağmen ara ara omzunuza almaya çalışırsınız ? Sık sık kucaklar, öper, “seni seviyorum” dersiniz, yanıt basit ama mutluluk vericidir “biliyorum, ben de seni seviyorum” ![]() Ve bilirsiniz ki, siz göçüp gittikten çok sonra bile sizi sevgiyle anacak, kendi çocuklarına, sizden gördüğü, sizin ona davrandığınız gibi ya da sizden de iyi şeyler verecektir ![]() En büyük kazancınız, en büyük mutluluğunuz, onu gözlerinde, gülümsemesindedir ![]() İşte babalık budur ![]() Belki bir gün, bu duyguyu, bu heyecanı bir kez daha yaşarım, kim bilir ![]() |
![]() |
![]() |
|