Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Aşk & Sevgi - Bayanlar, Erkekler > Bayanlara Özel > Bebek & Çocuk

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çocuklar, felsefe, kampı

Çocuklar için Felsefe Kampı

Eski 06-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çocuklar için Felsefe Kampı

11/10 - Çocuklar için Felsefe Kampı - 1 / Eleştirel Düşünme Semineri (İlköğretim 4 - 5 sınıflar için)
Yöneten: Üyeler Görebilir ] (Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı)
Sunum Dili: Türkçe
Süre: 4 gün / günde 2 saat eğitim - gözetim altındaki boş zamanlar farklı etkinliklerle zenginleştirilecek
Tarih: 1407 - 17072010

Bu proje çocukların yazınsal metinler ve sadeleştirilmiş felsefi metinler aracılığıyla, doğru düşünebilmelerini ve felsefe yapabilmelerini amaçlamaktadır Doğru düşünebilmek çaba gerektirir Çünkü Kant’ın dediği gibi yaşadığımız dünyada “eğitime engel olan ya da uygulanmasını geciktiren bir sürü dış engel vardır” Bu engellerle baş etmenin en uygun yolu erken yaşta başlayan felsefe eğitimidir Bu eğitim filozofların ne dediğini ezberlemekten değil; onların düşünme çabasına katılmaktan ve eleştirmekten geçer
Felsefe kampı yazınsal ve basit felsefi metinlerle belli temalar üzerinde çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır Yapılandırıcı eğitim anlayışıyla, öğrencinin öğrenme sürecine müdahale etmeden, eleştirel düşünme teknikleri ve Sokratik düşünme yöntemiyle seminerler yapılacaktır
1 Yazınsal metinlere felsefi bakış açısıyla yaklaşım:
kaynak: GeldiK Üyeler Görebilir ]
kaynak: GeldiK Üyeler Görebilir ]
Yazınsal metinler belirlenmiş temaya uygun olarak seçilmiştir Metinler eleştirel okuma yöntemleriyle incelenecek ve bu metinlerden doğan sorulardan hareket edilerek metinlerin felsefi içeriği tartışılacaktırYazınsal metinler üzerinde yapılan bu çalışma, öğrencilerin düşünce- dünya- ve dil arasındaki ilişkileri keşfetmesini sağlamayı; böylelikle felsefî metinleri anlamaya hazır bir zihinsel durum kazandırmayı amaçlar
2 Felsefi metinleri anlama ve sorgulama:
Felsefi metinler yazınsal metinlerde açığa çıkan soruları felsefi boyutta ele alan metinlerdir Yaş ve zaman faktörleri göz önünde bulundurularak sadeleştirilmiştir Beyin fırtınası ve toplu tartışma yöntemleriyle filozofun soruya bakış açısı ortaya çıkarılacak ve eleştirilecektir Ortaya konan görüşler neden gösterme, sonuç çıkarma, örnek verme gibi düşünsel etkinliklerle gündelik hayatla ilişkilendirilecektir Kullanılan metinlerdeki felsefi görüşler karşıt görüşleri sergileyecek biçimde seçilmiştir
3Sunum ve Yazım
Öğrenciler, tartışmalardan sonra eleştirel düşünme sayesinde vardıkları sonuçları sözlü olarak ya da bir paragraflık yazıyla sunacaklardır

Çocuklar için Felsefe Kampı - 2 / Küçük Prens Üzerinde Düşünmek (İlköğretim 6 - 7 - 8 sınıflar için) Yöneten: Üyeler Görebilir ] (Türkiye Felsefe Kurumu Çocuklar İçin Felsefe Birimi Başkanı)
Sunum Dili: Türkçe
Süre: 4 gün / günde 3 saat eğitim - gözetim altındaki boş zamanlar farklı etkinliklerle zenginleştirilecek
Tarih: 1807 - 21072010

Daha fazla bilgi için

Üyeler Görebilir ]

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com