![]() |
Anaokulu Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? /Kreş Nasıl Seçilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Anaokulu Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? /Kreş Nasıl Seçilir?Kreş Nasıl Seçilir? Üyeler Görebilir ] Yuvalar ve anaokulları çocukların bir arada olma, paylaşma, birlikte hareket etme, oyun oynama gibi ihtiyaçlarını karşılayan kurumlardır ![]() ![]() Öğretmen •Öğretmenin şefkatli, güleryüzlü ve sevgi dolu olmasına dikkat edin •0-6 yaş kritik bir dönem olduğundan eğitimli ve tecrübeli öğretmen olması oldukça önemlidir ![]() ![]() •Okulun bütün çalışanlarının arasındaki iletişim de önemlidir ![]() ![]() Çocuk sayısı •Özellikle kreş döneminde bir öğretmene düşen çocuk sayısı 5’i geçmemelidir ![]() ![]() •Sınıf sayısına da dikkat… Çünkü çok gürültülü kalabalık bir okul çocukların gelişimini de olumsuz etkileyebiliyor ![]() Program •Eğitim programı çocukların bireysel farklılıklarına cevap verecek şekilde düzenlenmeli ![]() ![]() •Disiplin eğitiminin nasıl sağlandığı da önemli bir konu ![]() ![]() •Okul öncesi dönemde amaç çocuğumuza bilgi öğretmek değil, bilgiyi öğrenebilmesi için gerekli becerileri kazandırmaktır ![]() ![]() ![]() •Çocukların eğitim programları dışında yaptıkları drama, bale, satranç, yüzme , yoga gibi eğlenceli aktiviteleri olabilir ![]() ![]() •Anaokulunun değerlendirme sisteminin de olup olmadığı önemli ![]() ![]() •Anaokulunun değerlendirme konusunda bir pedagogdan destek alıp almadığını öğrenin ![]() ![]() •Anaokulunda çocukların aileleriyle sıkı iletişim içinde olmak ve çocukların gelişimleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak çocuğun gelişimini destekler ![]() ![]() Fiziki şartlar •Sınıflarda hijyen ve temizlik en önemli konulardan biri ![]() ![]() ![]() •Sağlık sorunları ile karşılaşıldığında neler yapıldığı da oldukça ciddi bir konu ![]() •Çocukların enerjisini atacakları bir bahçenin olması da fiziksel gelişimleri için önemlidir ![]() ![]() •Yemek listeleri beslenme uzmanı tarafından mı hazırlanıyor? Ailelere duyuruluyor mu? Bunları mutlaka öğrenin ![]() •Bu yaş grubundaki çocuklar tehlikelere açık olduğundan dolayı okulda güvenlik önemleri ciddi şekilde alınmış olmalıdır ![]() •Her yaş gurubuna göre eğitici eğitim materyallerinin bulunup bulunmadığına dikkat edin ![]() •Okulun eve ne kadar bir mesafede olduğuna dikkat edin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|