Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
‘vakıf’lar, giriyor, ücretlerle, yeni, yıla, yüzde, zamlı

‘Vakıf’lar Yeni Yıla Yüzde 10 Zamlı ücretlerle Giriyor

Eski 06-22-2012   #1
Şengül Şirin
Icon3

‘Vakıf’lar Yeni Yıla Yüzde 10 Zamlı ücretlerle Giriyor

‘Vakıf’lar yeni yıla yüzde 10 zamlı ücretlerle giriyor

Bu üniversitelerde lisans ücretleri 14-46 bin TL arasında değişirken, Tıp eğitiminde sadece öğrenim bedeli 296 bin lirayı buluyor
Vakıf üniversiteleri, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ücretlerini yüzde 10 zamlı olarak açıkladı Buna göre lisans programları için 14 ila 46 bin lira ödemek gerekiyor Doktor olmak isteyenler ise sadece eğitim ücreti olarak 296 bin liraya varan ücreti ödemek zorunda Buna okurken yapılacak diğer harcamalar da eklendiğinde, tutar 400 bin liraya kadar ulaşıyor Ön lisans programları için ödenecek para miktarı ise 4-17 bin lira arasında değişiyor
Star’ın haberine göre, Koç Üniversitesi’nde tıp programının ücreti 46 bin 200 lira iken, buna yurt, kitap, yemek ücretleri eklendiğinde tutar, 6 yıllık lisans+hazırlık için 400 bin lirayı buluyor Ancak, üniversitede tıp öğrencilerinin 3’te 2’si tam, 3’te 1’i yarı burslu öğrenim görüyor Öte yandan mühendislik fakülteleri Koç ve Sabancı’da 33 bin TL iken bir velinin çocuğunun mühendis olması için gözden çıkarması gereken tutar 225 bin lira

Nerede, ne kadar?

Koç: 4 yıllık lisans programları 33 bin, Tıp ise 46 bin 200 lira Tıp öğrencilerinin 3’te 2’si tam, 3’te 1’i yarı burslu okuyor

Sabancı: Lisans programları 33 bin lira Yurt ücreti ise 4 kişilik odada 9 aylık 3 bin 900 lira iken, 2 kişilik odada 9 aylık 6 bin lira Kitap fiyatı 600-700 lira Günde 3 öğün yemek ücreti ise aylık ortalama 550 TL

Bilgi: İngilizce hazırlık programı, Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik fakülteleri ile Mimarlık’ın Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık programları, yıllık peşin ödemede KDV’siz fiyatı 24 bin 950 lira Hukuk Fakültesi, Mimarlık ve Psikoloji programları 26 bin 850 lira iken meslek yüksekokulları da 17 bin 850 TL

Bilkent: Eğitim ücreti tüm bölümler için 20 bin 800 lira Ücret, güz ve bahar dönemi kayıtlarından önce 2 taksitte alınıyor

Fatih: Lisans programları 15-27 bin lira arasında Ön lisans ise 3 bin 500’den başlayıp, 11 bin liraya kadar ulaşıyor

İstanbul Aydın: Diş Hekimliği Fakültesi’nde eğitim ücreti 32 bin 400, Fen-Edebiyat, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler ve İletişim Fakültelerine ait bölümlerde 20 bin 358, Hukuk Fakültesi’nde ise 23 bin 760 lira Ön lisans ücretleri de 9 bin 180 TL

Okan: Lisans programları 14 bin-23 bin 750 TL arasında değişiyor Ön lisans da 10 bin 725 liradan başlıyor

Beykent: Lisans ücreti 17 bin 340, ön lisans 8 bin 265 lira

Yeditepe: Diş Hekimliği 37 bin 500, Tıp 32 bin 500, Eczacılık 28 bin, Mühendislik-Mimarlık 24 bin, Hukuk 22 bin 500 lira Bu ücretlere KDV dahil değil

Işık: Tüm fakülteler için yıllık lisans eğitim ücreti 23 bin 474 lira

İzmir Ekonomi: 15 bin 900’dan başlayıp, 17 bin 500 liraya kadar çıkıyor

İzmir: Tıp Fakültesi eğitim ücreti 25 bin, hazırlık ise 13 bin lira

Maltepe: Tıp 26 bin 490, Eğitim 16 bin 300, diğer fakülteler 19 bin 950 lira Meslek yüksek okulları ise 10 bin 885 TL

Yeniçağ

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com