Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hastayız, hepimiz, ölümcül

Hepimiz Ölümcül Bir Hastayız

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hepimiz Ölümcül Bir Hastayız

Dogan Cuceloglu' nun egitimindeki katilimcilarla bir konusmasindan:

Dogan Cuceloglu: Arkadaslar, aranizda olumcul hastaligi olan var mi?

Bir Katilimci: Allah'a sukur, hocam, bildigimiz kadari ile yok

Dogan Cuceloglu: Ne guzel! Peki, bana, istisnasiz tum insanlarin, yani alti milyar insanin da basina gelecegi garanti bir sey soyler misiniz?

Cevap neredeyse otomatik olarak cikar: Olum

Dogan Cuceloglu: Gercekten de olum tum insanlarin basina gelecegi kacinilmaz olan tek seydir

Dogum da tum insanlarin basina kesinlikle gelmistir, ama bundan sonra basa gelmesi kesin olan tek sey olumdur

Diger hic biri insanlarin tumunun basina gelmeyecektir

Peki, madem olecegimiz garanti, bu benim olumcul bir hastaligim oldugunu gostermez mi?

Katilimcilar burada sessizce, baslariyla onaylamaya baslar Olecegim belli ise benim olumcul bir hastaligim oldugu da aciktir

Dogan Cuceloglu: Peki, ne zaman olecegimizi biliyor muyuz?

Katilimcilar: Hayir

Dogan Cuceloglu: Bu saniye icinde olma olasiligi var mi?

Bir Katilimci: Var

Dogan Cuceloglu: Yarin?

Bir Katilimci: Evet

Dogan Cuceloglu: 30 yil sonra?

Bir Katilimci: Olabilir

Dogan Cuceloglu:Peki bunlardan hangisinin sizin basiniza gelecegini biliyor musunuz? Mesela bu aksam eve sag salim varacaginizi nereden biliyorsunuz?

Sinif sessizce dinlemeye devam eder Cunku genellikle yasama boyle bakmamislardir

Dogan Cuceloglu: Peki bir de tersini dusunelim, bu aksam eve dondugunuzde, bu sabah evden cikarken sag salim biraktiklarinizi sag bulma garantiniz nedir?

Var midir boyle bir garanti?

Bir Katilimci: Yoktur Hocam

Dogan Cuceloglu: Peki nereden biliyoruz az sonra telefonumuzun calmayacagini ve evdekilerden birinin az once oldugunun bize soylenmeyecegini?

Katilimcilar burada rahatsiz olmaya baslarlar

Bir Katilimci: Hocam konuyu degistirsek? Dogan Cuceloglu: Ama en yalin ve acik gercek uzerine konusuyoruz, biraz daha devam edelim bence Peki, acaba bunu dun gece bilseydiniz, yani evde aksam birlikte

oldugunuz kisilerden birinin yarin olum gunu oldugunu bilseydiniz, o zamani ayni dun gece oldugu bicimde mi gecirirdiniz? Yoksa farkli seyler mi yapardiniz?

Bir Katilimci: Kesinlikle cok farkli gecerdi Hocam

Dogan Cuceloglu: Simdi sizden rica ediyorum, lutfen bir an arkaniza yaslanin, gozlerinizi kapatin ve bu sabah evden cikarken evde biraktiklarinizdan birinin gercekten olecegini dusunun, dun aksaminizi nasil

gecirirdiniz? Ayni iletisim mi olurdu? Onunla ayni konulari mi konusurdunuz? Ayni konular, tartisma ya da gerginlik konusu yaratir miydi ?

Yoksa onemsiz hale mi gelirdi? Bu sabah evden cikarken, bu son gorusunuzde ona ne derdiniz?

Onun boynuna sarilmakta tereddut eder miydiniz?

Cok siki sarilmaya mi, aynaya mi vakit ayirirdiniz?

Ona, yureginizin taa derininden gelen bir "seni gercekten cok seviyorum" demeye ne gerek var diye dusunur muydunuz?

Onun olecek olmasi sizin ona duydugunuz sevgiyi yogunlastirmaz miydi?

Burada bazi katilimcilar agliyordur Belli ki dun aksam yaptiklarindan bir kisminin ne kadar anlamsiz oldugunu simdi fark etmislerdir

Dogan Cuceloglu: Simdi gozlerinizi acabilirsiniz, acaba kac tartismamizi bu kadar gereksiz bicimlerde yapiyoruz, Kaci gercekten yasamda karsimizdakinin varligindan

daha onemli, hangilerinde "simdi kalbini kirdim, ama zaman icinde ben ondan ozur dilemesini bilirim?" diye kendi kabugumuza cekilip tartismalari donduruyoruz Yarattigimiz kirginliklari

tamir etme olanagimiz gercekten var mi? Buna zamanimiz gercekten kaldi mi?

"Ister cesmelerden dokul,

Ister goklerden yag,

Ister nehirler dolusu AK,

Dibi olmayan bir kovayi dolduramazsin "

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com