![]() |
Hangi zeka türüne sahipsiniz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi zeka türüne sahipsinizSözel: Dinleyerek öğrenmeyi sever, kelime oyunları severler ![]() Sayısal: “neden” demeyi severler, Olayları kategorize ederek bağlantılar kurmaya kafa yorarlar, bir makineyi söküp nasıl çalıştığını görmeyi severler ![]() Görsel: işittiklerini değil de gördüklerini akıllarında daha iyi tutarlar, Hayal dünyaları geniştir, Renklere çok hassastırlar ![]() Müzik: Ritim, nota, ses tonu, ahenk, melodi gibi müziksel unsurlara aşırı duyarlıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedensel: Koşmayı, zıplamayı, mimik ve jestleri kullanmayı, bir yerler inşa etmeyi çok severler ![]() ![]() ![]() Sosyal: Sosyal zekası yüksek olanlar, insanları tanıma konusunda çok başarılıdırlar, Yüz ifadelerine ve seslere, insanlardaki farklılıklara duyarlıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() İçsel: Bağımsız olma, olaylardan ders almaya yatkındırlar ![]() Doğal: Hayvan beslemeyi, doğayı, toprakla uğraşmayı önemserler ![]() ![]() ![]() Hepsinden biraz var, ben hangisi oluyorum ![]() Dehşet hava tahmini yaparım ama :61: |
![]() |
![]() |
![]() |
Hangi zeka türüne sahipsiniz |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi zeka türüne sahipsinizBilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda zekanın birden fazla alana yayıldığı ve herkesin kendine özgü zeka türüne sahip olduğu fikri yayın ![]() Sözel zeka: Kelimeleri etkili kullanma yeteneğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sayısal zeka: Sayısal zekası yüksek olanlar sebep-sonuç ilişkisi kurmayı, “neden” demeyi severler, çok soru sorarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Görsel zeka: Görsel zekası yüksek olanlar işittiklerini değil de, gördüklerini akıllarında daha iyi tutarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müzik zekası: Ritim, nota, ses tonu, ahenk, melodi gibi müziksel unsurlara aşırı duyarlıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bedensel zeka: Bir sorunu çözmek, bir model oluşturmak, bir şeyler üretmek için bedenlerini, ellerini, parmaklarını kullanabilme gücüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosyal zeka: Çevresindeki insanların duygularını, isteklerini, ihtiyaçlarını anlama, ayırt etme ve karşılaştırma gücüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İçsel zeka: Kendi ile ilgilenme, kendini tanıma, güçlü zayıf taraflarını fark etme yeteneğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğal zeka: Çevre, doğa olayları, ekolojik unsurlara aşırı duyarlıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Samanyoluhaber |
![]() |
![]() |
|