Ben Ölüyorum |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben ÖlüyorumBir hastane odasındayım Varlığımın son gücünü sarf ederek yaşama bir adım daha yaklaşma gayretindeyim Olası ihtimaller aklımda geçmiyor değil Gözlerim kapalı Zihnim açık DüşünebiliyorumAklımdan ilk geçen Özlediklerim Hayata dair olanlar Ama sanki iki dünya arasında sıkışmışım Her iki tarafı da kabullenemeyen insan hali Sesler duyuyorum; ama karşılık veremiyorum Bir an bir karmaşa oluyor başımda Öldü diyorlar benim için Kalp atışlarını alamıyoruz Doktor bağırıyorŞok yapıyoruz çabuk ! Yaşıyorum diyorum onlara, ben yaşıyorum Duymuyor musun doktor yaşıyorum ben! Sonra anlıyorum ki benim çabam boşa Üzerimi örtüyorlar Hayır diyorum yeni bir başlangıç doktor duy beni! Ölmedim yaşıyorum! Bir an bir sessizlik oluyorHissediyorum yalnızım Ne yapıyorlar bana bunlar diyorum ya da ne yapacaklar! Boğulduğumu hissediyorum Hafif bir üşeme başlıyor Şunları duyuyorum bir an: ‘Ansızın gelir ölüm, damarlarından kanın çekilir, gözkapaklarını kıpırdatamazsın Tenin üşemeye başlar Sanki biri pencereyi açık bırakmış seni hasta etme çabasında Ve ansızın gelir ölüm Yitik bir aşkını son kez anımsarsın Beynindeki düşüncelerin seyrekleşir Yolcusundur Biletini almışlardır Doğarken nasıl eline verildiyse Giderken de geri gelmeyeceğini fısıldarlar kulağına Son bir kez sevdiklerine anlamlar yüklemek istersin Haykırmak, konuşmak,hırçınlaşmak Konuşma yetinde elinden alınmıştır maalesef Anlamlar yükleyemezsin sevdiklerine dair Hazırlanırsın ölümün soğuk yüzüne Ölüm sessizliği her şeyden acıdırÜrkütücüdürKorkutur insanı Dışarı çıkmak Oturduğun mahalledeki eski çeşmeden kana, kana su içmek istersinSahilde uzun, uzun yürümek Bacaklarının ağrıdığını hissetmek sonuna kadar Ölüm kokusundan uzakta arzulamak hayatı Bir yudum şarapta aşkın büyüsüne kapılmak Benliğinde özgür olmak’ Ama bu insanlar ne yapıyorlar bana dersin Yaşıyorum doktorDuy beni … Vakit çok geçmeden ayak sesleriTanıyorum bu yürüyüşü Sonra birinin sesini duyuyorum Sevdiğim, hayatımın anlamı olan bir insan var başımda Çok üzgünDaha zamanız vardı diyor bana Yapacağımız çok şey, paylaşacağımız bir hayat Ne oldu böle sana İnan ki bende bilmiyorum, soruyorum kendime ama cevap alamıyorum diyorum İyi değilim ‘Yaşamadığımı söylüyorlar Sana sarılmak istiyorum deliler gibiDuymuyorsun beniAma sen beni duyabilirsinEvet inanıyorum ben Sen beni duyuyorsun’ diyorum HaykırıyorumUğruna ölebileceğimi söylediğim insanda susuyor bu akşamAkşam dedimAkşam mı gerçektenSaat kaç ki? Annem ne yapıyor acaba? Duy beniÖlüme de beraber gidecektik duy beniNiye yalnızımNeden yoksun yanımdaCevap ver Bu kadar mıydı? Hani hep beraber olacaktıkÖlürken de senle derdin Bir of çekesim var senle İstanbul’a karşı Çaylarımızı yudumlarken Hisar’da Beni unutma sakınBana ait her şey sendeYaşat beni Boşa konuşuyorumBen şimdi gerçekten ölmüşüm Sen bile beni duyamıyorsanKurtuluşum yok benim Gidiyorum evetRuhum hep bir yerlerde olacak yalnız Unutmazsın dimi beniÜzülme daha fazla İçin kan ağlıyor hissediyorum bunu Hep hissetmiştim nefesindeki seni Yaşamaya değer bulmuştum Ağlayamıyorum benSende ağlama Bu sebepsiz gidişe dur diyen yok Git artık hadiBeni bedenimle, ruhumla baş başa bırak git Ben kendimde ölüyorum sen yokken deGit artık beni bende yalnız bırak Ben ölüyorum Ben ölüyorum Ben ölüyorum… Yağmur Kİnes |
|