![]() |
Çok önemLi Lütfen bakın. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çok önemLi Lütfen bakın.Çoğu üyeLerinde biLdiği qibi ben TÜRKÇE yerine Türkche konuşuyordum ![]() ![]() ![]() TÜRKÇE'MİZi KORUYALIM ![]() Yıl: 1965 "Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1975 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() ![]() ![]() yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1985 "Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım ![]() ![]() ![]() kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 1995 "Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim ![]() ![]() Yıl: 2006 "Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni ![]() ![]() ![]() ![]() baktım ki o da bana kesik ![]() ![]() ![]() ![]() Yıl: 2026 "Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dip Soru: Sizce son konuşmaya şahit olabilmek için 2026'yı bekler miyiz? ----------------------------------------------------------- Anamız, babamız, eşimiz, kardaşımız, arkadaşımız Türkçe’dir ![]() Evimiz, obamız, yaylamız, köyümüz, beldemiz, şehrimiz Türkçe’dir ![]() Milletimiz, vatanımız, bayrağımız Türkçe’dir ![]() Doğduğumuz yer, Türkçe’nin vatanlaştırdığı yerdir ![]() Öleceğimiz yer, Türkçe’nin ölümsüzleştirdiği yerdir ![]() Anamızdan emdiğimiz süt, yediğimiz ekmek, içtiğimiz su Türkçe’dir ![]() Aldığımız nefes Türkçe’dir ![]() Konuştuğumuz ilk söz Türkçe’dir ![]() Günümüzü aydınlatan güneş, gecemizi aydınlatan ay Türkçe’dir ![]() Çocuğumuzu sevdiren, gencimizi coşturan, büyüğümüzü olgunlaştıran Türkçe’dir ![]() Yazdığımız şiir, yaptığımız mimarî, çizdiğimiz resim, bestelediğimiz müzik Türkçe’dir ![]() Sevdamız, sevgilimiz, aşkımız Türkçe’dir ![]() Söylediğimiz türkü, şarkı Türkçe’dir ![]() Çaldığımız saz, davul-zurna Türkçe’dir ![]() Oynadığımız bar, tuttuğumuz halay Türkçe’dir ![]() Sevincimiz, mutluluğumuz Türkçe’dir ![]() Acımız, kederimiz Türkçe’dir ![]() Sorunumuz Türkçe’dir Dünümüz Türkçe’nindi ![]() Bugünümüz Türkçe’nindir ![]() Yarınımız Türkçe’nin olacak; elbet, Türkçe’nin olacaktır ![]() Türk’ü insanlaştıran Türkçe’dir ![]() Türk’ü güzelleştiren Türkçe’dir ![]() Türk’ü destanlaştıran Türkçe’dir ![]() Türk’ü Türkleştiren Türkçe’dir ![]() Türk’ü Müslümanlaştıran Türkçe’dir ![]() Sözün özü; Türk’ün her şeyi Türkçe’dir ![]() Türkçe var oldukça, Türk hep var olacaktır ![]() Halit DURSUNOĞLU |
![]() |
![]() |
|