![]() |
Renklerin Gölgesinde !. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renklerin Gölgesinde !.-Kırmızının geçidi vardır ilkin, bir uçtan diğer uca ![]() Kırmızı; savaşta kanın, sevda da yüreğin temsilcisidir ![]() elbisesine şafaksı kızıllıkta bürünür ![]() rengidir aşka,başımızda dönüp duran sarhoşluğun ![]() kırmızılarla çıkar Leyla karşısına ![]() ![]() Ve sahne de şimdi Kırmızı ![]() - Doğrudur, benim adım Kırmızı ![]() bildiklerinizi ![]() ![]() ![]() Yıkmadan yapılmaz ![]() ![]() ![]() tekrardan kuralım dünyayı ![]() ![]() durmadan akan kanadır sözüm ![]() ![]() ![]() Senden aşkı hakim kılmanı istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() -Ve güneşe durduk sarardık ![]() berekete, sonbaharla sararan yapraktaki sabra vurgunduk ![]() adımız, günebakanlarla uzatırken başımızı göğe ![]() Sarı’dan öğrendik ![]() ![]() çeken yüreğin günden güne sararması ![]() bir ırmak boyu macerasıdır ![]() ![]() ![]() -Sarıyım ben ![]() ![]() ![]() Vazgeçtim sömürdükçe sömüren canilerden ![]() edip bir yanıyla bütün vahşetleri destekleyen iki yüzlülerden bıktım ![]() ![]() ne de buğday taneleri ![]() - Sessizce uzanırken yaprağa bahar, adımız Yeşildi ![]() ![]() Güvercin gagasında sıkışan zeytin dalı, umudu büyüten sevgiydik ![]() ![]() Yeşille unuttuk kara geçmişi, kana bulaşan elleri ![]() ![]() topraktan başını yavaşça uzatan tohuma ![]() ![]() büyüttük penceremizde ![]() ![]() - Pencerenizde büyütürken, unuttunuz doğadaki yeşile saygı duymayı ![]() ![]() Yaktınız cayır cayır kendi menfaatleriniz doğrultusunda ![]() beni gözünüz karardığında ![]() ![]() ![]() Maziyi taşıdınız geleceğe, kirletmek için daha fazla beyni ![]() ![]() - Aksi sedamızla Mavi’ye boyandı dünya ![]() denizler ![]() ![]() öğrendik masmavi düşlerde umut olmayı ![]() ![]() elinde elma şekerine dönüştük maviyle ![]() ![]() gülümseyişindeydik ![]() dokunaklı sestik… - Kesildi can damarlarım ![]() ![]() Dedikleriniz uzaklaşmakta benden ![]() ![]() gülümseyişlere… Hasretim gözünüzdeki umutlu parıltıya ![]() ![]() Masmavi düşlerle rüyalarınıza girmeyi özledim, denizler kirlendiğinden beri… Kirletilirken renkler birer birer, isyandaydı bütün dünya ![]() ![]() Şahitti melekler insanlığın yaptığı yıkımlara ![]() ![]() savaşlara karşı ![]() ![]() damlası için ![]() ![]() Hoş geldiniz aşka,sabra,umuda ve bahara gebe gülümseyişler… |
![]() |
![]() |
|