Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deprem

Deprem

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deprem

DEPREM

Depremle ilk tanışmam 1976 yılına dayanır Van?da meydana gelen depremde herkes kendini dışarı atarken içeride unutulan bir bebekmişim ben

Erzincan depremini yaşamadım Ama bana deprem gerçeğini asıl öğreten bu depremdir Lise ikinci sınıf öğrencisiydim Bir ramazan ayıydı Bütün Türkiye Erzincan?dan gelen haberle sarsılmıştı Haberi aldığımızda bir sofrada birkaç arkadaş, elimizde lahmacunlar iftar saatini bekliyorduk Televizyonlar haberi yayınlarken bir taraftan da ezanlar okunuyordu Sofrada lahmacunlar ve biz öylece hiçbir şey yemeden kalakalmıştık?

17 ağustos depreminde Van?daydım Depremin nasıl bir tahribat yaptığını İstanbul?a gelirken yoldaki manzaralardan öğrenebildim Otobüsümüz radyosunda Başbakan Ecevit?in sesi ve etrafta harabeye dönmüş evler, yarılmış yollar İstanbul?a geldiğimde yediden yetmişe herkeste korkunç bir travma vardı Gece çakan bir şimşekle yatağından zıplayıp dışarı kaçan arkadaşlarım vardı Bazı geceler sarsıntılar olurdu Bunlardan birinde evdeki arkadaşlarımı uyandırmış ve bir üst kata çıkarak komşumuzun da ziline basmıştım Kapıyı açan komşumuz teşekkür ederken bir taraftan da yüzüme bakarak: ?Noldu sana? Yüzün bembeyaz olmuş!!? deyivermişti?

12 kasım depreminde ise sınıftaydım Ayakta olduğumdan sarsıntıyı ilk ben hissetmiş ancak çocuklara belli etmemeye çalışmıştım Ancak çok geçmeden onlar da fark etmişti depremi Sarsıntı ile birlikte 60 kişilik sınıfın kapıya yönelmesi bir olmuştu Oysaki öğretmiştik onlara önce sıraların yanına bağdaş kurup sarsıntıyı beklemeleri gerektiğini Kapının kolunu tutarak öğrencilere geri çekilmelerini söyledim Heyhat beni dinleyen mi vardı! ?Hemen sıraların yanına bağdaş kurup elinizle başınızı muhafaza edin Yoksa ben yapacağımı bilirim? türünden bir nara attığımı hatırlıyorum Hepsi sıraların yanına gidip dediğimi yapmışlardı Sınıfta çıt yoktu İçimden bildiğim duaları okuyordum Çok geçmeden sarsıntı bitmiş ve bizde dışarı çıkmıştık Ondan sonraki günler çocuklar için hiçte kolay olmamıştı

Hey gidi günler Yaklaşık 10 yıl geçmiş "Zaman birçok derde dermandır" derler Doğru galiba Depremi de yaşattığı travmayı da unutuvermişiz?

MVeysel Zortul

kaynak:GÖNÜLLÜ MUHABİR GÖZÜYLE HABER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com