Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
koştu, türkiye, şehitlerine

Türkiye Şehitlerine Koştu

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye Şehitlerine Koştu

Türkiye şehitlerine koştu

Ramazan Bayramının ilk günü şehitlikler yine doldu taştı Türkiye'nin dört bir yanındaki şehitlikler ziyaretçi akınına uğradı Bu bayram da Türkiye şehitlerini unutmadı

Gül bahçesine dönen Edirnekapı Şehitliği'nde şehit anne ve babaları oğullarını ziyaret etmek için mezarları başına akın etti

Anne ve babaların acıları yine çok büyüktü Oğlunu 206 yılında Ağrı Doğubeyazıt'ta şehit veren anne Zinnet Yılmaz, Kadir gecesi oğlunun mezarına geldiğini ve mezarı bayrama hazırladığını kaydetti

Acısının hala çok taze olduğunu söyleyen anne Yılmaz'ın, "Geliriz biz onları unutmadık; hiçbir zaman unutmayacağız O benim ilk oğlumdu İlk annelik duygusunu onda tattım; fakat kara topraklara verdim oğlumu" sözleri yürekleri parçaladı

Anne Yılmaz Galatasaraylı olan oğlunun mezarına da sarı kırmızı karanfiller bıraktı

"Bu vatan hepimizin"

Oğlu Mehmet Caner Mert'i Temmuz ayında Trabzon'da şehit veren anne Gülbahar Mert ise, siyasilere önemli mesajlar verdi

Mert, "Bu vatan hepmizin Kimse bölmeye çalışmasın bu vatanı Mezarlıklara bakın ayrıcalıklı var mı? Herkes bir Hepimiz aynı yerde yatıyoruz Vatanımızı bölmeye çalışmasınlar Eğer birlikte kazandıysak, birlikte de sahip çıkacağız Herkesin çocuğu 15 ay askerlik yapsın Benim çocuğum fakir diye mi 15 ay askerlik yapıyor ? Paşanın çocuğu da Başbakanın çocuğu da yapsın 21 gün yapmasın" diye konuştu

Ne açılımı?

Şehit Mehmet Caner Mert'in amcası Haydar Mert ise, Kürt açılımıyla ilgili siyasilere mesaj yolladı

Mert, "Kürt açılımı Türk açılımı diye bir olay var mı ? Sonuçta hepimiz aynı bayrağı aynı kanı taşıyoruz Bu Kürt açılımı nedir? Sonuçta Kürt de Türk de yapıyor askerliğini Ama bir ayrımcılık yapılıyor Zenginin çocuğu paşanın çocuğu askerliğe gitmiyor Onlar da 9 aylık fakir çocuğu da 9 aylık Askere değer verilsin es geçilmesin" dedi

Yürekleri dağlayan anne feryadı

Oğlu Turan Damgacı'yı 8 ay önce Şırnak Cizre'de şehit veren anne Elmas Damgacı şehit olan oğlunun acısına daha fazla dayanamadı ve sinir krizi geçirdi "Benim canımı yaktılar; canları yansın Annesinin bir tanesiydi o Turanımsız ne yaparım? O Öcalan'ı bir çıkarsınlar Başbakanın yanına gideceğim Nasıl kıydılar bunlara? Yeter dayanamıyorum" diye feryat eden anne Elmas Damgacı uzun süre kendine gelemedi

Oğulları Önder Muratoğlu'nu 13 ay önce Erzincan Kemah'ta şehit veren anne Zeynep Muratoğlu ile baba Nuri Muratoğlu da Kürt açılımına tepkilerini dile getirdi

Şehidin bayram mesajı

Şehit Turan Topal'ın mezarı başında yazan şiir ise şehitlerin ailelerine gönderdiği bayram mesajı gibiydi: "Gün gelir bayram olunca, kalpler sevgiyle dolunca, herkes evladıyla olursa, ellere bakıp da ağlama anam" sözleri şehit ailelerini duygulandırdı

DTP'liler teröristlerin mezarlarını ziyaret etti

Hakkari'de DTP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve DTP il Başkanı Hifzullah Kansu'nun da aralarında bulunduğu 2 bin kişilik bir grup, bayram namazının ardından toplu olarak geçen hafta çatışmada öldürülen ve Keklikpınar mahallesinde toprağa verilen 2 PKK'lı teröristin mezarını ziyaret etti

DTP'li Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, okuduğu Kürtçe duadan sonra, toplu olarak 5 PKK'lı teröristin cenazesinin bekletildiği Devlet Hastanesi Morgu önüne gül atarak barış istedi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com