Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kompozisyon, sınıf, öğrencisinden

5. Sınıf öğrencisinden kompozisyon..

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

5. Sınıf öğrencisinden kompozisyon..

Bahar kokulu anaya,
Anlıyorum, öyle üzgün, öyle bitkin duruşundan Anladım, anladım Boşuna yorma kendini, konuşma Yaşadıkların yüzünden okunuyor, gül kokulu anam
Bebeğini, oğlunu kucağına ilk aldığında neler hissettiğini anlıyorum İçinden “Bu bebek benim oğlum Büyük adam olacak, askere gidecek, her engeli aşacak benim oğlum” demiştin
Yedirmiştin, doyurmuştun, hastalığında üzülmüştün, güzelce giydirmiştin O’nu her şeyden çok sevmiştin Askere gitme zamanı gelince, her anne gibi sen de askere göndermiştin Davullarla, zurnalarla, güle oynaya geçirmiştin O zaman içinde bir burukluk hissetmiştin Kimselere söyleyemediğin bir histi bu, ama bir yandan da gururluydun Biliyordun, oğlunun askerlik yapacağı yer, son günlerde gencecik askerlerin şehit olması ile gündeme geliyordu Düşündün, “oğlum belki şehit olacak, belki de alnının akı ile askerden dönecekti” Tek çare beklemekti Sen de bekledin
Televizyonda hep görüyordun, terör örgütleri gencecik askerleri kalleşçe şehit ediyorlardı Çok üzülüyordun, hem de buruk bir sevinç duyuyordun içinde, benim oğlum değilmiş diye
Birgün oğlunun en sevdiği yemeği yapıyordun, yani ıspanaklı börek Bir yandan da televizyonda şu türkü çalıyordu “Urfa dağlarında gezer bir ceylan…” Türküye eşlik ediyordun, dalmıştın Kapının sesi ile irkildin Sebepsiz bir korku ile kapıyı açtığında, askeri gördün İçinden bir şeyler kopmuştu, oğlun sanmıştın Ama O’nun olmadığını anladığında acı haberi alıyordun Oğlun, biricik yavrun şehit olmuştu Ağladın, ağladın O gözyaşları boşuna değildi O gözyaşları oğlun içindi O’nun gittiğinden beri çok yalnızdın Hergün haberlerde askerlerin şehit olduğunu öğreniyordun Sen de bıkmıştın Bitsin artık bu terör diyordun Ama şimdi güçlü ve gururlu olmalıydın Düşmanlar senden korksun Daha doğrusu Türk analarından korksun Türk anaları oğullarını askere gönderdikçe bu vatan bölünmezdi Haydi anacığım sen de diğer şehit analarını teselli et tamam mı?
Bir doğumunu hatırla, bir de ölümünü düşün Ne kadar fark var arada O ZAMAN BİR OĞLUN VARDI, ŞİMDİ İSE EN YÜCE BİR YERDE OLAN ŞEHİT BİR OĞLUN VAR
Siz şehit anaları, bu vatan uğruna canını veren şehitlerimiz kadar kutsalsınız ve onların bizlere emanetisiniz
Minnet duygularımla ellerinden öderim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com