![]() |
Biyoritm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() BiyoritmBİYORİTM Biyoritm, duygularımızdaki, beynimizdeki değişen bir döngü sistemidir ![]() ![]() Temel teorisi: İnsanların hayatı, ritmik yani düzenli biyolojik döngülerden etkilenir ve bu etkilerle ilgili iyileştirmeler, düzenlemeler aramaya başlar ![]() ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() Bazıları, ilave başka ritmler olduğunu da iddia etmektedirler ![]() ![]() Yukarıdaki temel kurala göre, 1 ![]() - koordinasyon - güç - sağlık 2 ![]() - yaratıcılık - hassaslık - ruh hali - algılama - bilinçlilik 3 ![]() - dikkat - analitik işlevsellik - mantıksal analiz - hafıza, hatırlama - iletişim Bunlar, grafik olarak da resmedilebilirler, genellikle simetrik veya asimetrik sinüs dalgaları şeklinde çizilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çoğu teoriye göre, dalga biçimleri, her bireyin doğduğu gün başlar, (%0 olarak) Buna doğal ,temel çizgi denir, dalga biçimlerinin, bu temel çizgiyle çakıştığı günlere ise ‘kritik günler’ denir ![]() ![]() ![]() İşte o yüzden, insanların biyoritm eğrileri, haritaları çizilir ve hangi günlerin kritik günler olacağı hesaplanır ![]() Klasik tanımlamaya göre bir insanın doğduğu gün elverişsiz bir gün kabul edilir ![]() ![]() Teori sadece insanlara uygulanır ve her döngünün değeri, her bir bireyin hayatındaki belli bir tarihte hesaplanabilir ![]() İş yerlerinde, demiryollarında, havaalanlarında, biyoritmden faydalanmaktadır ![]() ![]() ABD hava yolları 1970’lerden 1990’ların ortalarına kadar biyoritm kullanıyormuş ![]() ![]() Tarihçesi: Bu teori 19 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Innsbruck Üniversitesi’nden profesör Alfred Teltscher ise öğrencisinin iyi günleri ile kötü günlerinin 33 günlük bir ritmi takip ettiği sonucuna varmış ![]() ![]() Yani, basitçe söylersek biyoritm gününüzde, havanızda olduğunuz ve olmadığınız günlerin gelişigüzel değil de, düzenli bir şekilde ortaya çıktığını ortaya koyuyor ![]() ![]() Buna karşın biyoritme inanmayanlar ve bunu bilimsel bulmayanlar da var ![]() Ben, uyguladım, gün/ay/yıl olarak doğum tarihimi yazdım ve tıkladım, anında biyoritm sonucum ve eğrim karşıma geldi: 18009 gün yaşamışım, bugün duygusal olarak kritik bir gündeymişim, fiziksel egzersiz yapmamam ve kalabalığa karışmam tavsiye edilmiş ![]() |
![]() |
![]() |
|