![]() |
Ölüler Kitabı'ndan Alıntılar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüler Kitabı'ndan Alıntılar![]() Ölüler Kitabı'ndan Alıntılar “Hiç kimseye kötülük etmedim ![]() Yakınlarımı bahtsızlığa sürüklemedim ![]() Gerçek evinde alçaklık etmedim ![]() Kimseyi gücünün dışında çalıştırmadım ![]() Benim yüzümden kimse korku duymadı, yoksulluk ve acı çekmedi, bahtsız olmadı ![]() Tanrıların kötü gördükleri şeyleri hiç bir zaman yapmadım ![]() Kölelere kötü muamele etmedim ve ettirmedim ![]() Kimseyi aç bırakmadım ![]() Kimseye göz yaşı döktürmedim ![]() Kimseyi öldürmedim ve kimsenin kahpece öldürülmesini emretmedim ![]() Kimseye yalan söylemedim ![]() Hiç bir utandırıcı davranışta bulunmadım ![]() Zina etmedim ![]() Yiyecekleri pahalı ve eksik satmadım ![]() Terazinin dirhemi üzerine hiç bir zaman elimi bastırmadım ![]() Teraziyle tartarken hiç bir zaman hile yapmadım ![]() Süt çocuklarının ağızlarından sütü uzaklaştırmadım ![]() Hayvanları çalmadım ![]() Tanrının kuşlarını avlamadım ![]() Ölmüş balığı tutmadım ![]() Hiç bir arkın suyunu başka yöne çevirmedim ![]() Ben temizim, temizim, temizim ![]() ![]() ![]() 190 ![]() "bu kitap, tanrısallaşmış ruhun, ra' nın bağrındaki mükemmelleşmesini konu alır ve onu osiris nezninde yüceltir, amenti' nin efendisi nezninde güçlü kılar ve tanrıların hiyerarşisinde saygıya layık kılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|