![]() |
Dikenli Yolda Yürümek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dikenli Yolda YürümekDikenli Yolda Yürümek Padişah’ın siniri çakmak çakmak olmuş gözlerinden okunuyordu ![]() ![]() ![]() Ama şeyhülislam konusuna dayanarak padişahın alev alev yanan gözlerine korkmadan bakıyordu ![]() - Yeniçeri arasında konuşuyormuş “Küffarın tepesine binmek varken, niye Müslüman Müslüman’la savaşır?” diye ![]() ![]() - Anlarlar hünkârım, anlarlar, ancak aralarında bazı fitneciler vardır ki orduya vesvese verirler ![]() ![]() ![]() Padişahın gözleri bir anda şimşekler çaktı ![]() - Hocam, velinimetim biz onlara demedik mi ‘İslam birliği tek arzumuz’ diye? Niye daha sorarlar? Fitne çıkarırlar? Sonra ani bir kararla: - Bunu kim demişse hemen bulunsun, bana getirilsin! Şimdi halvet isteriz ve kendi kendine: - Saltanat ateşten bir gömlekmiş, verdiler giydik, tenimizi yakacağımıza bile bile giydik, şimdi biz yanmaya yanmışken, onlar daha bu aşkı niye söndürmek isterler? Şair padişah üzgündü ![]() ![]() ![]() ![]() Kapı çaldığında hala düşünüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() —Giriniz, diye seslendi padişah ![]() İçeri giren memur: —İstediğiniz gibi fesat çıkaranları bulduk Sultanım, —Okuyun Memur okudu tam: —Tacizade ![]() ![]() ![]() Dediği anda Sultan doğruldu, gözleri nemli: —Tacizade mi? —Dedi ![]() ![]() —Beni yalnız bırakınız, dedi ![]() Saatler sonra Sultan, Şeyhülislam’ı çağırtarak: —Tacizade böyle bir kusur işlemiştir ![]() ![]() —Suçu sabitse cezası idamdır! dedi, çekildi ![]() Zaten Tacizade’nin suçunun sabit olduğunu öğrenen Şanlı Padişah —Canımızdan canımızı alırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|