Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kışlaları, kışlası, orhaniye, osmanlı

Osmanlı Kışlaları - Orhaniye Kışlası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Osmanlı Kışlaları - Orhaniye Kışlası

Orhaniye Kışlası

Orhaniye Kışlası, İstanbul'da, Yıldız Parkı'nın kuzeydoğusunda bulunan ve halen İstanbul Merkez Komutanlığı olarak kullanılan tarihi kışla Orhaniye Kışlası bugün Yıldız Sarayı'nın dış duvarlarından bir yol ile ayrılmaktadırKışlanın saraya bu kadar yakın yapılması saray güvenliği ile de doğrudan bağlantılı olduğunu düşündürmektedirKışla kapısının ve kışla camiinin üzerinde yazılan kitabede yapının 1303/1887'de II Abdülhamid tarafından atası Orhan Gazi'ye ithafen yaptırıldığı yazılıdır II Abdülhamid tarafından yeni silahhane olarak yapıldığı yazılan ve mühimmat ambarı olarak kullanılan bina, uzun yıllar bu amaçla kullanıldıktan sonra, 1960'larda askeri cezaevi yepılmış, 1979'da merkez komutanlığına devredilmiştirBugün bir bölümü merkez komutanlığı reviri, diğer kısmı ise emekli subaylar derneği lokali olarak kullanılmaktadırAsıl bina 1979'a kadar muharebe kışlası olarak kullanılmış, Eylül1979'dan itibaren de Harbiye'den buraya taşınan merkez komutanlığı emrine verilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com