Fırında Sarmısaklı Tavuk |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Sarmısaklı TavukFırında Sarmısaklı Tavuk MALZEMELER 4-6 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but 1 su bardağı galeta unu (2 adet taze galeta ya da 3-4 adet tuzlu çubuk ama iyice çekilip un haline getirilecek) 100 gr tereyağı 4 diş sarmısak (iyice dövülmüş) 8-10 dal maydanoz (yaprakları çok incecik kıyılacak) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Derin bir tabağın içinde galeta unu, tuz, karabiber ve maydanozları karıştıralım Öte yandan bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları ekleyip 1-2 dakika kavurup, ocağı kapatalımYağ ılınınca galeta unlu karışımın üzerine döküp, iyice karıştıralım Şimdi tavukları bu karışıma iyice bulayıp, içine hafifçe sıvıyağla yağladığımız tepsiye dizelim Fırını 175 dereceye ayarlayıp, 30 dakika kadar pişirelim Servise sunarken yanına patates kızartmasını garnitür olarak kullanabilirsiniz |
|