![]() |
Piliçli Patlıcan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli PatlıcanMalzemeler 60 gr margarin 1 adet orta boy kuru soğan 2 parça piliç but veya göğüs (kemiksiz,deriiz, yassı kesim) 1 adet kabuğu soyulmuş domates (ince kıyılmış) 1 yemek kaşığı un 1 bardak su 4 adet düz patlıcan (karnıyarık patlıcanı gibi soyulmuş ve tuzlanmış) 1 kahve fincanı kıyılmış mantar (taze veya konserve) 2 su bardağı sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için) 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1 kahve kaşığı salça Yeterince tuz Yemeğin Tarifi 1 ![]() Dört adet patlıcanı karnıyarık patlıcanı gibi soyarak tuzlayın ![]() ![]() ![]() Bir çukur kızartma kabına sıvı yağı koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() Not: Patlıcanların sudan tamamen arınmış olmasına ve kesinlikle ılık veya soğuk yağa atılmamasına dikkat edilmelidir ![]() ![]() 2 ![]() Bir tencereye margarini koyup kızdırın ![]() ![]() ![]() 3 dakika kadar daha kavurduktan sonra unu ilave edin ![]() ![]() Kalan suyunu tepsinin içine koyup patlıcanların içine konan piliçleri kapatacak bir şekilde rende kaşarı serpip 10 dakika kadar kaşarın nar gibi kızarmasını bekledikten sonra fırından çıkarın ve hemen servise sunun ![]() |
![]() |
![]() |
|