Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmekli, kebabı, lavaş, yayla

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lavaş Ekmekli Yayla Kebabı








Malzemeler
150 gram bonfile
150 gram baharatlı acılı köfte (İncecik hazırlanmış)
150 gram piliç eti
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gram domates sosu
2 diş sarımsak
1 adet domates
3 adet biber
Tuz, karabiber, kırmızıbiber


Yemeğin Tarifi
Bonfile, köfte ve piliç etlerini ızgarada pişirin Lavaş ekmekleri rulo yapın, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Lavaş ekmekleri yağda çevirerek hafifçe pişirin Domates sosunu ilave edin
Lavaş ekmekleri tavadan alıp, servis tabağına yerleştirin Üzerine ince kıyılmış sarımsakla karıştırılmış yoğurdu dökün Pişirilen etleri karışık olarak dizin Izgara edilmiş domates ve biber dilimleri ile süsleyin
Artan 1 çorba kaşığı tereyağını eritin Kırmızıbiberi yağda kavurup, etlerin üzerine gezdirin Karabiber ve tuzunu ilave edip, servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.