06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Tava Salatası
Levrek tava
Eğer buharda pişmiş sebzeleri sevmiyorsanız levrek tavayı sadece soğan, maydanoz ikilisiyle ya da yağda sotelenmiş uzun, ince kesilmiş sebzelerle de servis yapabilirsiniz
Malzemeler:- 2 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış, derisi ve kılçıkları çıkarılmış)
- Yarım limon suyu
- tuz, karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı, 3-4 kırmızı soğan
- 1 paket brokoli, dallarına ayrılmış
- 1 paket Brüksel lahanası, sapları kesilmiş
- 1 paket kültür mantarı veya karnabahar
- 3-4 havuç, soyulmuş ve halka halka doğranmış

Hazırlanması:[*]Brokoli, Brüksel lahanası, mantar ve havucu yıkayıp buharda pişirin [*]Levrekleri yıkayıp kurulayın Limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp balıkların her iki yanına sürün Bu halde 10 dakika kadar bekletin [*]Bu arada soğanları halka halka kesip tuzla ovun Sudan geçirip servis tabaklarına dizin [*]Geniş bir tavayı ısıtın Yağı ilave edin Balıkları tavaya alıp arada sallayarak her iki tarafını dörder dakika kadar pişirin [*]Pişince tavadan çıkartıp kâğıt havlu üzerine alın Yağı süzülünce soğanların üzerine yerleştirin Etrafına buharda pişmiş sebzelerden dizin, limon dilimleriyle servis yapın
|
|
|