Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kereviz, kişnişli, salatası, zeytinli

Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası

Eski 06-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kişnişli ve Zeytinli Kereviz Salatası




malzemeler:
  • 1/4 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 silme yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kişniş tohumu
  • 1 defne yaprağı
  • 2 orta boy kereviz
  • 1-2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • 3-4 büyük marul yaprağı
  • yarım su bardağı zeytin
hazırlanması:
1 zeytinyağını, suyu, şekeri, tuzu, kişniş tohumlarını ve defne yaprağını geniş ve derin bir tencereye koyun şekeri eritmek için karıştırın ardından büyük parçalara ayrılmış kerevizi tencereye ilave edin
2 kısık ateşe kapağı kapalı biçimde yerleştirin bir kez karıştırarak 5-6 dakika pişirin kapağı açın, su buharlaşana, kereviz de hafif yumuşayana kadar karıştırarak pişirin (yaklaşık 10 dakika) kerevizlerin kararmalarına dikkat edin
3 tencereyi ateşten alın limon suyunu ilave edin kerevizi ılık veya soğuk servis edebilirsiniz ancak soğuk servis yapacaksanız limon suyunu kontrol edin, zira az gelebilir
4 bir tabağa marulları yerleştirin kerevizleri tabağa alıp zeytin ile servis yapın
4 kişilik


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.