Fasulye Piyazı |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye PiyazıAçıklama Fasulyeleri bir gece önceden soğuk su ile ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın Haşlama suyunu dökün, yeniden tencereye fasulyelerin üzerini üç parmak Malzemeler 2 su bardağı kuru fasulye 2 adet orta boy kuru soğan 2 adet orta boy domates 2 adet sivri biber 2 adet küçük salatalık turşusu 2 adet yumurta Yarım demet maydanoz 8-10 adet siyah zeytin 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı sumak Tarifi Fasulyeleri bir gece önceden soğuk su ile ıslatın, süzün, bir tencerede beş dakika haşlayın Haşlama suyunu dökün, yeniden tencereye fasulyelerin üzerini üç parmak geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın Fasulyeleri ince zar gibi kabukları ayrışmaya başlayınca süzün, bir salata kabına alın Soğumaya başlamadan üzerine zeytinyağını döküp, karıştırın Yumurtaları 10 dakika haşlayın, soğutun ve her birini dört dilime ayırın Oğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın, bir kaba alın, üzerlerine tuz dökerek, parmaklarınızla ovun, yıkayın ve süzün Domatesin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve yarım halkalar şeklinde doğrayın Biberlerin sapını çıkartın, tohumlarını boşaltın, yuvarlak doğrayın Biber turşularını küp şeklinde kesin Dallarını atıp, maydanoz yapraklarını ince kıyın Sebzeleri zeytinyağını içmiş olan fasulyelere katın, limon suyu ve tuzu ekleyin, karıştırıp servis tabağına alın Piyazı yumurtalar ve zeytinler ile süsleyin, üzerine sumak serpin ve sofraya getirin |
|