06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Otlu Beyaz Peynir Salatası
Açıklama
Fırını 1800C ısıtın Ekmeğin kabuğunu soyup, küpler halinde kesin Bir fırın tepsisine tek sıra halinde döşeyin ve 10 dakika ya da gevreyip sararıncaya kadar kızartın; iyice soğutun Malzemeler
2 kalın dilim beyaz ekmek
200 gr beyaz peynir
1 diş sarmısak, dövülmüş
1 yemek kaşığı güveyotu, kıyılmış
1 yemek kaşığı taze soğan, ince doğranmış
1 yemek kaşığı taze fesleğen, ince kıyılmış
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1/3 su bardağı zeytinyağı
tuz ve karabiber
1 kırmızı yapraklı salata
1 kıvırcık salata
Tarifi
[*]Fırını 1800C ısıtın Ekmeğin kabuğunu soyup, küpler halinde kesin Bir fırın tepsisine tek sıra halinde döşeyin ve 10 dakika ya da gevreyip sararıncaya kadar kızartın; iyice soğutun [*]Peyniri küçük küplere doğrayıp bir kaba koyun Sarmısak, güveyotu, taze soğan, fesleğen, sirke ve yağı kapaklı bir kavanozda 30 saniye çırpın Peynirin üzerine döküp üzerini folyoyla kapatın Karıştırarak en az 30 dakika bekletin Salataları yıkayıp kurutun Yaprakları parçalayıp bir kaba yerleştirin Peynir sosu ve ekmek küplerini ekleyip karıştırın
|
|
|