![]() |
Çibörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çibörek![]() Bölgelere göre çiberek, şiborek, şır börek de denir ![]() Hamur icin: 4 su bardağı elenmiş un, Yeterince tuz, İçi için: 350 gram kıyma 2 soğan Kıyılmış maydanoz karabiber Kızartmak için: 2 su bardağı çiçek yağı Evvela ici soyle hazirlanir; iki baş soğan doğranır, kıyma, tuz, maydanoz, karabiber ve az bir su ilâvesiyle koyu bir bulamaç yapılır ![]() Hamuru, un, tuz ve su ilavesiyle yoğrulur ![]() ![]() ![]() Dinlenen bu hamurdan, cevizden biraz büyükçe hamurlar alarak bezeler yapılır ![]() ![]() Açılmış yufkaların içine hazırlanan içten koyup kenarları parmak uçları ile bastırılır, tırtıllı rulet veya catalla bu islemi yapabilirsiniz ![]() ![]() ![]() not: Harci biraz sulu olursa daha makbul oluyor, yaparken harcin suyu azaldikca su ilavesi yapin ![]() Kizartmadan once iyice ununu silkeyin, uzerindeki fazla un yag emmesine sebep oluyor ![]() Ve yapip hemen kizartin, bekletip kizartilinca ayni lezzeti vermez ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|