06-22-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ay Çöreği
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 6
3 Su bardağı un
100 gr margarin
1 Kahve fincanı süt
1 Adet yumurta akı
Bir miktar yaşmaya
1 Su bardağı dövülmüş fındık
Yarım su bardağı tozşeker
1 Dilim bayat ekmek içi
1 Çorba kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
Hazırlanışı- 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın

- Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin

- Yoğurarak hamur yapın

- Üzerini nemli bir bezle örtün

- 1 saat dinlendirin

- ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın

- Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın

- Merdane ile açın

- Ortasına hazırladığınız içten koyun

- rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün

- Üzerine kıyılmış fındık serpin

- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın

|
|
|