![]() |
Deve Tabanı Baklava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Deve Tabanı BaklavaMALZEMELER 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay bardağı su 2-3 damla limon Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için) Açmak için : 1 paket nişasta 1 çay bardağı un İçi için : 1 su bardağı çekilmiş ceviz Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış) Şerbeti için : 2 su bardağı şeker 1 su bardağından biraz fazla su 5 damla limon suyu HAZIRLANIŞI Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın ![]() ![]() ![]() Pembeleşince fırından alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|