![]() |
Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fıstıklı Tel Kadayıf (10 Kişilik)MALZEMELER Yarım kilo çiğ tel kadayıf 250 gr tereyağı veya margarin 250 gr Antepfıstığı (ceviz veya fındık da olabilir) 750 gr şeker 4 bardak su HAZIRLANIŞI Kadayıf için kenar yüksekliği ortalama 3 santim olan bakır veya alüminyum bir tepsi tercih ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Kadayıfı ikiye ayırın ve yarısını tepsinin her tarafına eşit olacak şekilde dağıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadayıfı orta sıcaklıkta, üzeri kızarana kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Şerbetinin hazırlanışı: Şerbeti yapacağınız tencereye soğuk suyu boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu aşamadan sonra ateşin altını kısarak kadayıfı fırından alana kadar kısık ateşte bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteyenler rendelenmiş ince fıstıktan üzerine süs yapabilirler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|