Portakallı - Elmalı Kup |
06-22-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı - Elmalı KupMALZEMELER 50 gr kuru üzüm 2 yumurta 800 gr elma 1 büyük portakal 15 çorbakaşığı toz şeker 150 gr krem şanti 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Portakalın kabuklarını küçük parçalar halinde kesin ve kaynayan suda iyice haşladıktan sonra suyunu süzüp kurutun Portakalın suyunu sıkın Temizlediğiniz kuru üzümleri 3 çorbakaşığı portakal suyunun içinde yaklaşık 10-12 dakika bekletin Bu arada elmaları soyun ve kesin Kalan portakal suyu ve toz şekerle iyice pişirin Bu esnada yumurta sarılarını ialave edin ve bir çatal yardımıyla iyice karıştırın Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın Yumurta aklarını iyice çırpın 3 çorbakaşığı yumurta akını elmalı karışıma ilave edin Krem şantiyi yumuşayıncaya kadar karıştırın ve bir kısmını ayırdıktan sonra üzümlere katın Oluşan üzümlü karışımı, dört kup bardağına eşit şekilde dağıtın Uzerlerine elmalı karışımdan da ekledikten sonra krem şantiyle süsleyerek soğuk soğuk servis yapın |
|