Kadayıf Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıf Dolması![]() Malzemeler: 250 gr tel kadayıf 200 gr çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker 4 yumurta Yarım çay bardağı su Kızartmak için bol sıvıyağ 200 gr taze kaymak Şerbet için: 2 5 su bardağı tozşeker2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Kadayıfı tel tel ayırın Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin![]() * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın![]() * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın Limon suyunu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın Soğumaya bırakın![]() * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın Şerbeti çekince servis tabağına alın Kaymak eşliğinde servis yapınBurada dikkat edilmesi gereken husus kadayıfları dolma şekli vererek sarabilmek,mideye hitab ettiği kadar gözede hitab etmeliki lezzet doyumsuz olsun ![]() Afiyet olsun |
|
|
|